Dar vienai vasarai Kaune įsižiebs „Olimpo“ ugnis – kartu su „Baltuoju Kiru” ir „sacréblue” | Kas vyksta Kaune

Dar vienai vasarai Kaune įsižiebs „Olimpo“ ugnis – kartu su „Baltuoju Kiru” ir „sacréblue”

Olimpas / Organizatorių nuotr.

Dvidešimtmetį skaičiuojanti kasmetinė žurnalistų susibūrimo vieta – vasaros lauko kavinė „Vasaros olimpas“ keičia veidą ir Birželio 21-ą dieną kviečia į atidarymo šventę. Naujai atgimstantis „Olimpas“ kvies susiburti įvairių sporto šakų aistruolius, melomanus ir gurmanus, įtraukiant kuo daugiau kauniečių. Pirmasis vakaras melomaniškas – su šypsena keliančiomis grupės „Baltasis Kiras“ dainomis ir eteriniais garsais iš kauniečių grupės „sacréblue“.

„Olimpas“ neoficialiai startavo šių metų gegužės 27d. per Putvinskio gatvės dieną – tądien skambėjo improvizuoti grupių pasirodymai ir kylančios alternatyviosios grupės iš Kauno „loroparquette“ koncertas. Originaliai ši terasa jau veikia 20 metų – tai yra krepšinio žurnalisto Vido Mačiulio nuopelnas. Jo iniciatyva Žaliakalnio papėdėje atsirado ši užuovėja, jo dėka atsirado ir aukuras – būtent šiame aukure tradiciškai jau 20tą kartą bus įžiebta „Olimpo“ ugnis.

Vidas Mačiulis prisimena ir pačią veiklos pradžią: „1993 metais į Kauną buvo sugrąžinti prieškariniai žurnalistų Spaudos baliai, pirmiausia į „Tulpę“, „Metropolį“, „Pasimatymą“, „Ketvirtąją valdžią“. Nuo 2001-ųjų šventės dalyviai sugužėjo į žurnalistų namų kiemą. Čia taip visiems patiko, kad 2003-iųjų antrąjį gegužės šeštadienį čia buvo originaliai atidaryta jauki žurnalistų lauko kavinė, kuri gali priimti ir du šimtus svečių. Trejus metus „barmenais“ buvo patys žurnalistai. Kai jiems nusibodo „svetimais“ darbais rūpintis, leido „Ketvirtosios valdžios“ nuomininkams su „Olimpu“ daryti, ką tik nori. Bet kai nenori, tai ir nieko negali. Tik vienąkart per metus Lietuvos žurnalistai į Spaudos balius subildėdavo.

Ir klausdavo, kodėl Kaune centre, ošiančių medžių paunksmėje, niekas nieko niekada neorganizuoja. Ir pagaliau netikėtai atėjo Ignas Bubnys, kuris su bičiuliais Ryčiu ir dviem Justais pasiryžo paversti „Olimpą“ kauniečių vasaros rojumi, kad čia visi surastų, ko nori.“ – mintimis apie atgimstančią vietą dalijasi ilgametis Kauno žurnalistų namų šeimininkas Vidas Mačiulis.

Olimpas / Organizatorių nuotr.

Visą vasarą „Olimpas“ siūlo kassavaitinę programą, kurioje didelis dėmesys bus skirtas sporto bendruomenėms. Antradieniais vyks ne vienerius metus šachmatų meistrus ruošiančio „Margirio“ šachmatų klubo organizuojami žaibiniai šachmatų turnyrai. Trečiadieniais – aktualiausi susitikimai su Lietuvos krepšinio elitu, organizuojami partnerių „Basketnews.lt“. Tai yra tinklalapis, žinomas visame pasaulyje už savo profesionalumą ir aistrą krepšiniui. Jie žada praturtinti vasarą gyvais pokalbiais su svarbiausiais Lietuvos krepšinio žmonėmis artėjant Pasaulio krepšinio čempionatui, kurį visi galės stebėti „Olimpo“ terasoje ir laukti taip išsiilgtų rinktinės pergalių. Ketvirtadieniais – atvira scena komedijai ar poezijai, o savaitgaliai dedikuoti gyvai muzikai.

Atgaivinti ir įveiklinti „Olimpą“ užsibrėžęs Ignas Bubnys sako, kad tai bus vieta, dedikuota sportui, muzikai ir draugams. „Kaip pridera, „Olimpe“ mes siekiame tik aukščiausių rezultatų, todėl kasdien treniruojamės. Norime sukurti vasarišką erdvę skirtą kultūrai ir sportui, kur leistume laiką ošiančių akacijų ir klevų paunksmėje. Žaliakalnio papėdėje sukūrėme naują žaidimų aikštelę, kurioje organizuosime koncertus, leisime vasaros vakarus ir susitiksime su draugais. Noriu, kad „Olimpas“ praplėstų Kauno kultūrinį gyvenimą, suteikiant erdvę mažoms vietinėms iniciatyvoms, sceną jaunoms grupėms, įvairių sporto šakų fanams, ieškantiems vietos susibūrti ir palaikyti savo komandą – įtraukiant kuo daugiau kauniečių“ – apie savo viziją pasakoja „Olimpo“ direktorius Ignas Bubnys.

Olimpas / Organizatorių nuotr.

Buvęs „Ryšių kiemelio 837“ vadovas nostalgiškai prisimena kauniečių pamėgtos vietos laikus, tačiau nesilaiko praeities ir į naują vietą grįžta su šviežia energija: „Po penkerių pastarųjų metų praleistų keliaujant supratau, kad pasiilgau draugų, muzikos, renginių organizavimas yra mano kraujyje. Šiame gyvenimo etape noriu įleisti šaknis Kaune. Kai pamačiau „Olimpą“, vaizduotė pasileido – nuo tada kasdien dirbu ir nekantraudamas laukiu birželio 21 dienos kai galėsime pristatyti savo darbą kauniečiams“, – atvirauja jis.

Kiekviena vieta brandina ir tam tikras tradicijas, ne išimtis bus ir „Olimpas“. Ignas pasakoja, kad kiekvienais metais atidarant „Ryšių kiemelį“ draugai praskrisdavo pro senamiestį išbarstydami žiedlapius virš jo. „Naujai atidaromo „Olimpo“ šventės metu įvedame naują tradiciją – 20:00 val. uždegsime žalio kalno papėdėje esantį aukurą,“ – sako Ignas Bubnys.

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti čia, o visas „Olimpo“ naujienas sekite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA