To Kaune dar nebuvo: su princo palaiminimu išvirta pirma karališko gėrimo partija | Kas vyksta Kaune

To Kaune dar nebuvo: su princo palaiminimu išvirta pirma karališko gėrimo partija

/ T. Biliūno nuotr.

Prieš du mėnesius oficialiai prasidėjęs „Volfas Engelman“ ir „König Ludwig International“ bendradarbiavimas davė vaisių, kurių nuo šiol šviežiai galės paragauti visi. Ketvirtadienio vakarą iškilmingai pristatytas naujasis produktas. Šio kokybe įsitikino Jo Karališkoji Didenybė Luitpold Prinz von Bayern, valdantis 1871 m. įkurtą bravorą – princas užtikrino, kad Kaune išvirtas gėrimas identiškas gaminamam Bavarijoje, o kitaip būti tiesiog negali.

Įsimintina diena Kauno ir Kaltenbergo bravorams

Kaip ketvirtadienį „Volfas Engelman Studijoje“ surengtame pristatyme ir pirmos partijos degustacijoje sakė Luitpold Prinz von Bayern, tai svarbi diena „König Ludwig International“ kompanijai.

„Manau, gėrimų daryklų bendradarbiavimas yra itin įdomi sritis. Senoje, labai civilizuotoje šalyje, kokia yra Lietuva, didelis pasiekimas ir esame laimingi radę tokį partnerį kaip „Volfas Engelman“. Ši bendrovė didelį dėmesį skiria kokybei, taip pat turi rinkodaros viziją. Nėra lengva rasti šį derinį ir tikime, kad tai bus sėkmingas bendradarbiavimas“, – šypsojosi Bavarijos princas.

Jis pažymėjo, kad „König Ludwig International“ pareiga pradedant partnerystę – įsitikinti produktą esant identišką tam, kuris gaminamas Vokietijoje. Tai didelis iššūkis, tačiau užduotis įgyvendinama, jeigu užtikrini proceso tikslumą ir dirbi su tinkamomis žaliavomis, naudoji reikalingas mieles.

„Siunčiame savo aludarius, kad įsitikintume gamybą vykstant lygiai taip, kaip namuose. Be kita ko, esminis momentas šiuolaikiniame pasaulyje yra CO2 pėdsakas. Nelogiška vežti alų 2-3 tūkstančius kilometrų, daug protingiau virti vietoje ir tausoti aplinką, taip rinką pasiekia ir kur kas šviežesnis produktas“, – ekologinį aspektą pabrėžė Luitpold Prinz von Bayern.

Išvirti sunkiau nei įprastą

„Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas deklaravo, kad Kaune pavyko išpilstyti pirmą partiją „König Ludwig International“ produkcijos.

/ T. Biliūno nuotr.

„Labai džiaugiamės, nes tai šio produkto debiutas „Volfas Engelman“ darykloje, didelė garbė ir įpareigojimas. Nebuvo lengva viską padaryti, bet panašu, kad išėjo – šiandien galime paragauti ir kitus pavaišinti“, – taurę kėlė M. Horbačauskas.

„Ne vieną taurę „Volfas Engelman“ išvirto karališko jau paragavau, labai gerai. Smagu, kad šį gėrimą pagaminti įgalioję mūsų partneriai taip pat džiaugiasi ir vertina. Pagal susitarimą, kas mėnesį turime siųsti pavyzdžius į jų laboratoriją, kad produktas nuolat atitiktų standartus, nebūtų nukrypimų, sekame visus parametrus, kurių yra nemažai.

Aišku, tam tikras iššūkis, bet manome, kad tikrai verta, nes gaminti produktus pagal karališką receptūrą, turbūt, yra kiekvieno aludario džiaugsmas ir svajonė“, – kalbėjo M. Horbačauskas.

Istorinė partija

Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Lietuvoje vadovo Floriano Schröderio žiniomis tai yra pirma licencijuoto vokiško gėrimo partija, išvirta Lietuvoje.

/ T. Biliūno nuotr.

„Tai dar viena investavimo ir bendradarbiavimo forma, praturtinanti abiejų šalių aludarystės tradicijas. Be to, prisidedama prie aplinkos apsaugos. Vietoje to, kad daugybė sunkvežimių keliautų į Lietuvą su kroviniu, kurio 95 proc. sudaro vanduo, produktas gaminamas vietoje“, – teigė F. Schröderis.

Pristatymas su viduramžiškais akcentais

Po spaudos konferencijos veiksmas persikėlė į ką tik duris atvėrusią „Volfas Engelman Galeriją“. Ši moderni miesto erdvė iškilmingą vakarą tapo išties karališka, stalai lūžo nuo tradicinių vokiškų valgių – svečiams patiekta bavariška karka, veršienos dešrelės, šniceliai, breceliai, bavariško alaus ir sūrio užtepėlė, maltos mėsos kukuliai bei, – mėsos pyragas.

Renginio svečius pasitiko žirgus pabalnoję riteriai su Gediminaičių stulpais, Kaltenbergo monarchų giminę reprezentavo 8 paveikslų ekspozicija, kuri atskleidžia karališko Bavarijos alaus istoriją, apie Vokietijos ir LDK valdovų giminystės sąsajas pasakojo ceremonmeisteris Saulius Pilinkus. Jo žodžius palydėjo scenoje pasirodę bavariškos muzikos atlikėjai – grupė „Allegretto“.

Luitpold Prinz von Bayern protėviai aludarystės verslą pradėjo dar 1253 m., nes hercogas Liudvikas Griežtasis, vyriausias hercogo Otono II sūnus, aludarystės meną laikė labai svarbiu ir pavedė dvare įkurti gėrimų daryklą. 1516 m. Wittelsbachų šeimos atstovas, kunigaikštis Vilhelmas IV išleido Bavarijos grynumo įstatymą, tapusį etalonu visam gėrimų pasauliui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA