STT pradėjo ikiteisminį tyrimą ir dėl Kauno rajono savivaldybės tarybos narių išlaidų | Kas vyksta Kaune

STT pradėjo ikiteisminį tyrimą ir dėl Kauno rajono savivaldybės tarybos narių išlaidų

BNS 2023/06/15 11:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl savivaldybių tarybų narių išlaidų Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį informavo pradėjusi ikiteisminius tyrimus Kauno ir Ignalinos rajonuose.

„Ikiteisminiai tyrimai pradėti siekiant išsiaiškinti, ar Kauno rajono ir Ignalinos rajono savivaldybėse tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, nebuvo padaryta nusikalstama veika – piktnaudžiavimas, siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos“, – BNS ketvirtadienį sakė laikinoji STT Komunikacijos skyriaus vadovė Julija Gorovniovaitė.

Šių veiksmų teisėsauga ėmėsi visuomenininkui Andriui Tapinui ėmus viešinti savivaldybių tarybų narių kanceliarines išlaidas ir keliant klausimus dėl jų panaudojimo skaidrumo.

Šiuo metu STT ikiteisminius tyrimus yra pradėjusi devyniose savivaldybėse: Šiaulių, Mažeikių, Neringos, Šilutės, Pagėgių, Jonavos, Kauno, Kauno rajono ir Ignalinos.

Tyrimai atliekami minėtose savivaldybėse, siekiant patikslinti ir įvertinti, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti.

Prokuratūra savo ruožtu taip pat atlieka kelis tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas tarybų nariams.

Dėl galimai neskaidraus lėšų naudojimo Seimas ėmėsi naujo teisinio reguliavimo – savivaldybių tarybų nariams bus mokamas atlygis, kuris sieks penktadalį mero darbo užmokesčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA