Kaune moteris papuolė į sukčiaus-odontologo rankas | Kas vyksta Kaune

Kaune moteris papuolė į sukčiaus-odontologo rankas

BNS / Ingrida Steniulienė 2023/06/12 17:54
Asociatyvi / M. Patašiaus nuotr.

Teisėsaugos pareigūnai baigė tirti ir teismui perdavė dar vieną odontologo-apsimetėlio baudžiamąją bylą.

Vyras medicininio išsilavinimo nėra įgijęs, anksčiau dirbo staliumi.

Kauno apylinkės teismas pirmadienį pranešė, kad Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, joje kaunietis A. G. kaltinamas sukčiavimu bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu. Teismo posėdis kol kas dar nėra paskirtas.

A. G. kaltinamas, jog pernai birželio-liepos mėnesiais, apsimetęs odontologu, tris kartus vyko į garbaus amžiaus nukentėjusiosios namus, jai suteikė nekokybiškas dantų protezavimo paslaugas ir už tai paėmė piniginį 1500 eurų atlygį.

Bylos duomenimis, A. G. apie namuose pigiai atliekamas odontologines paslaugas buvo pasiskelbęs internetinio dienraščio skelbimų skiltyje.

Moteriai susisiekus skelbime nurodytu telefono numeriu, jos namuose Kaune, 2022 metų liepą tris kartus lankėsi vyras, jis suteikė odontologijos paslaugas.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Praėjus trims dienoms nuo paskutinio vizito, viena moteris pajuto dantų skausmą. Paaiškėjo, kad odontologijos paslaugos buvo suteiktos nekokybiškai, galimai neturint licencijos. Netrukus policija paskelbė įtariamojo paiešką.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, jog kaltinamasis A. G. neturėjo teisės verstis odontologinėmis paslaugomis, dėl jo atliktų paslaugų nukentėjusiajai buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Kauno apylinkės teisme 2017 metų gruodžio mėnesį kaltinamojo A. G. atžvilgiu buvo priimtas apkaltinamasis nuosprendis dėl analogiškų nusikalstamų veikų – odontologijos paslaugų teikimo neturint licencijos.

Šiam asmeniui buvo paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė su atidėjimu, po nuosprendžio iš asmens taip pat buvo paimti visi įrankiai, susiję su dantų gydymu ir protezavimu.

Tada vyras į kaltinamųjų suolą sėdo paaiškėjus, kad ilgiau nei dvejus metus jis neteisėtai teikė dantų techniko paslaugas Kaune. Šiai veiklai kaunietis neturėjo licencijos, pažeidė įstatymuose numatytus teisės aktus ir, kaip paaiškėjo atliekant ikiteisminį tyrimą, neturėjo jokio medicininio išsilavinimo.

Asociatyvi / KTU nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuteistasis A. G. nuo 2013 metų birželio 3 dienos iki 2014 metų gruodžio 4 dienos viename Kauno dienraštyje paskelbė skelbimą apie pigiai teikiamas odontologines paslaugas. Būtent šis skelbimas vyrui padėjo sulaukti klientų.

Nuteistasis, klientams prisistatydamas svetima pavarde, nelegalia veikla užsiėmė mamai priklausančiame bute, tačiau specialios odontologinės įrangos neturėjo. Kaip pats teigė, šio amato jis išmoko iš tėvo, kuris buvo odontologas, turėjo tam licenciją ir dirbo poliklinikoje, o išėjęs į pensiją dirbo namuose.

Neteisėta veikla paaiškėjo, kai viena iš nukentėjusiųjų paprašė grąžinti pinigus dėl nekokybiškai pagamintų protezų, kurie jai visiškai netiko. Tačiau šiam atsisakius, moteris kreipėsi į dienraštį, kuriame rado skelbimą, ir papasakojo savo istoriją. Žurnalistė pradėjo tyrimą ir išsiaiškinusi apie nelegalią veiklą patarė nukentėjusiajai kreiptis į teisėsaugos institucijas, nes nukentėjusiųjų gali būti ir daugiau.

Tada teismas įpareigojo nuteistąjį atlyginti nukentėjusiems turtinę žalą per vienerius metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA