Kauniečiui parūpo į Nerį tekantis putotas vanduo – Kas vyksta Kaune

Kauniečiui parūpo į Nerį tekantis putotas vanduo aplinkosaugininkai ramina gyventojus

Trečiadienį naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas informavo apie neaiškius teršalus, plūstančius į Neries upę Kaune. Aplinkosaugininkai pažymi, kad matomas vandens putojimas upėje atsirado dėl į Nerį patekusių žiedadulkių.

„Prie Kauno Doko dideliais purslais bėga neaiškios atliekos į Nerį“, – nerimaudamas dėl pastebėtų galimų teršalų pranešė kaunietis.

Į Nerį plūstantis putotas vanduo / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pateikė paaiškinimą, jog vanduo ėmė putoti, nes pavasario lietus nuo gatvių paviršiaus nuplovė medžių ir gėlių žiedadulkes.

Anot aplinkosaugininkų, per lietaus nuotekų vamzdyną žiedadulkės patenka į kolektorius (surinktuvus), o paskui per išleistuvus – į Nerį. Išleistuvų srovė žiedadulkes suplaka į tirštas putas, todėl upėje jos ir buvo pastebėtos.

„Aplinkos apsaugos departamento Kauno aplinkos apsaugos inspekcija apie šią situaciją šiandien jau buvo informuota per Pranešimų priėmimo tarnybą. Pareigūnai iškart nuvyko patikrinti. Šiuo metu daugelyje upių ir upelių tokių putų, suneštų žiedadulkių, pastebima ir kitose upėse“, – teigiama Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Kartu aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį, kad į pranešimus apie galimą vandens taršą visada reaguojama.
Pastebėję galimą aplinkosauginį pažeidimą, praneškite telefonu 112.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA