Panevėžiečiai „Žalgirio“ sezoną „pagardino“ šaukštu deguto | Kas vyksta Kaune

Panevėžiečiai „Žalgirio“ sezoną „pagardino“ šaukštu deguto

Kauno „Žalgiris“ - Panevėžio „Lietkabelis“ / „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Pirmą vietą „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono kovose jau anksčiau užsitikrinę Kauno „Žalgirio“ (28/5) krepšininkai patyrė nesėkmę Panevėžyje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje rezultatu 85:87 (21:12, 24:21, 16:21, 24:33) nusileido „7bet-Lietkabelio“ (23/10) ekipai.

Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė į rikiuotę grįžęs Tyleris Cavanaugh, septynis surinko ir tritaškį pataikęs Kevarriusas Hayesas, baudos metimą įmetė Edgaras Ulanovas, o Dodydas Giedraitis taikliai metė iš toli – 13:6. Achille Polonara sumetė du baudų metimus ir smeigė tritaškį, o kėlinio pabaigoje tolimu metimu pasižymėjo ir Ignas Brazdeikis – 21:12.

Nelengvą metimą įmetė Arnas Butkevičius, dvitaškiu su varžovo pražanga blykstelėjo Lukas Lekavičius, o A. Polonara ir Motiejus Krivas realizavo po du baudų metimus – 30:16. Dvitaškį su varžovo pražanga įvertė ir iš viršaus įdėjo M. Krivas, T. Cavanaugh pataikė iš vidutinio nuotolio, I. Brazdeikis taikliai metė iš toli, o E. Ulanovas sumetė penkis baudų metimus – 45:33.

Aštuonis taškus per šešias minutes po pertraukos surinko Tomas Dimša, o varžovai artėjo – 53:45. Po du taškus pelnė I. Brazdeikis ir A. Polonara, keturiais pasižymėjo Laurynas Birutis, bet kauniečių pranašumas dar šiek tiek sumažėjo – 61:54.

L. Birutis pridėjo dar septynis taškus, penkis įsirašė E. Ulanovas, bet įpusėjus kėliniui tarp komandų liko vos taškas – 73:72. Dvitaškiu pasižymėjo D. Giedraitis, po tolimą metimą taikliai paleido Karolis Lukošiūnas ir T. Dimša, o likus minutei rezultatas buvo lygus – 81:81. Tiesa, rungtynių pabaigą geriau sužaidė aikštės šeimininkai, D. Giedraitis situaciją gelbėti mėgino taikliu tritaškiu, T. Dimša dar įmetė baudos metimą, bet galiausiai kauniečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 85:87.

„Žalgiris“: T. Dimša 12 (2 per. kam.), E. Ulanovas 11, L. Birutis 11, A. Polonara 9 (7 atk. kam.), D. Giedraitis 8, I. Brazdeikis 8, K. Hayesas 7, M. Krivas 7, T. Cavanaugh 4, K. Lukošiūnas 3, L. Lekavičius 3, A. Butkevičius 2.

„7bet-Lietkabelis“: G. Orelikas 16, K. Kullamae 15, N. Popovičius 13, V. Lipkevičius 11.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA