Į Kauną atkeliavo Ukrainoje sunaikintas okupantų tankas | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atkeliavo Ukrainoje sunaikintas okupantų tankas

Vytauto Didžiojo karo muziejaus nuotr.

Karo technikos ekspozicijoje Kaune eksponuojamas Ukrainos kariuomenės sunaikintas rusų tankas „T-72B“. Vytauto Didžiojo karo muziejus, bendradarbiaudamas su Krašto apsaugos ministerija bei Lietuvos kariuomene, į Lietuvą tanką atgabeno vasario 24-osios išvakarėse, o nuo šiandien jį galima pamatyti Kauno tvirtovės VI forto teritorijoje.

Tanką „T-72B“ Vytauto Didžiojo karo muziejui perdavė Ukrainos Nacionalinis karo istorijos muziejus Kyjive. Norint išvengti provokacijų, tankas eksponuojamas VI forto teritorijoje, o ne jo prieigose.

„T-72B“ – sovietų ir okupantės Rusijos agresijos simbolis. Tokius tankus su modifikacijomis Rusija naudojo Afganistano, Ičkerijos kare, sausio 13-osios įvykių Lietuvoje metu, bet šiandien vienas po kito juos naikina Ukrainos kariai. Šis trofėjinis tankas buvo nukautas Kyjivo regione, tankų mūšio metu į jį pataikė „Javelin“ raketa.

Trofėjinis tankas – puikus įrodymas, kaip Ukrainos kariai didvyriškai gina savo laisvę, savo valstybę, visą Europą. Kiekvienas sunaikintas okupantų tankas – žingsnis arčiau Ukrainos pergalės. Ukrainos pergalė – Europos pergalė. Padėkime Ukrainai apginti savo laisvę. Kartu iki pergalės!

Karo technikos ekspozicijos lankytojai šį tanką nemokamai galės apžiūrėti gegužės 13 d. nuo 13 iki 23 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA