Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl tragiškos avarijos Islandijos plente | Kas vyksta Kaune

Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl tragiškos avarijos Islandijos plente

D. Biržiečio nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūroje užbaigtas ikiteisminis tyrimas dėl šių metų vasario 18 d. vakare magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda įvykusios avarijos, kurios metu žuvo du žmonės.

Kaip nurodoma penktadienį paskelbtame prokuratūros pranešime, avarija kilo, kai automobilis „Mercedes-Benz“, važiuodamas prieš eismą, atsitrenkė į kairiąja eismo juosta link Vilniaus važiavusį automobilį „BMW“.

Pastarasis nuo smūgio trenkėsi į ta pačia kryptimi, dešiniąja eismo juosta važiavusį automobilį „Škoda Octavia“. Automobilių „Mercedes-Benz“ ir „BMW“ vairuotojai eismo įvykio metu žuvo. „Škoda“ vairuotojas ir keleivė dėl sužalojimų pristatyti į gydymo įstaigą.

Ikiteisminio tyrimu metu buvo nustatyta, kad automobilio „Mercedes-Benz“ vairuotojas T. R. vairavo neturėdamas tam teisės ir būdamas stipriai apsvaigęs nuo alkoholio (kraujyje rasta 2,82 prom. etilo alkoholio).

Tyrimo duomenimis, T. R., važiuodamas tamsiu paros metu prieš eismą, ženkliai viršijo didžiausią leistiną važiavimo greitį (važiavo apie 140-150 km/val. greičiu), nereagavo į kitų vairuotojų perspėjimus (signalizavimą bei šviesų mirksėjimą), važiuodamas priešpriešine eismo juosta ne tik nemažino važiavimo greičio, bet ir jį didino.

Tyrimo metu padaryta išvada, kad T. R. suvokė savo veiksmų pavojingumą, numatė susidūrimo su kitais automobiliais tikimybę ir tai, kad tokia tikimybė yra didelė bei sąmoningai sukėlė tragišką eismo įvykį, kurio metu žuvo pats bei automobilio „BMW“ vairuotojas, taip pat sužalota automobilio „Škoda“ keleivė.

Kaip pažymi prokuratūra, kadangi eismo įvykį sukėlęs asmuo T. R. žuvo eismo įvykio metu, priimtas nutarimas ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras, tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA