Kauno rajone suformuoti naujos tarybos komitetai, komisijos ir kolegija | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone suformuoti naujos tarybos komitetai, komisijos ir kolegija

KRS nuotr.

Ketvirtadienį į antrąjį posėdį susirinkusi Kauno rajono savivaldybės naujoji taryba suformavo 4 komitetus (Biudžeto ir finansų; Kultūros, švietimo ir sporto; Socialinių reikalų ir sveikatos; Ūkio ir darnios plėtros), 2 komisijas (Antikorupcijos ir Etikos) ir kolegiją bei paskyrė komitetų ir komisijų pirmininkus. Taip pat taryba patvirtino ir Kontrolės komiteto sudėtį.

Savivaldybės tarybos komitetai sudaromi savivaldybės tarybai teikiamiems klausimams nagrinėti ir išvadoms bei pasiūlymams teikti, kontroliuoti, kaip laikomasi įstatymų ir vykdomi Vyriausybės nutarimai, savivaldybės tarybos, mero sprendimai, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Biudžeto ir finansų komitetui pirmininkaus Jonas Gurskas, pavaduotoja bus Evelina Valskytė, Kultūros, švietimo ir sporto – Algirdas Navickas, pavaduotoja Laimutė Rutkauskienė, Socialinių reikalų ir sveikatos – Saulius Davainis, pavaduotoja Jūratė Truncienė, o Ūkio ir darnios plėtros – Violeta Boreikienė, pavaduotojas Kęstutis Markevičius. Komitetų pirmininkus išsirinko komitetų nariai.

Komisijų pirmininkus delegavo tarybos opozicija: Antikorupcijos komisijai pirmininkaus Jūratė Truncienė, jos pavaduotoju bus Vytenis Vitkauskas, Etikos komisija vadovaus Marija Vinciūnienė, jos pavaduotojas – Vladas Kurutis.

Taip pat buvo suformuotas ir Kontrolės komitetas, kuris sudaromas iš vienodo visų savivaldybės tarybos narių frakcijų, grupių ir į jokią frakciją ar grupę nesusivienijusių deleguotų savivaldybės tarybos narių skaičiaus. Kontrolės komiteto pirmininką delegavo opozicija – juo tapo Česlovas Paulauskas, o jo pavaduotoju Algirdas Žandaras.

Kauno rajono savivaldybės kolegiją tarybos įgaliojimų laikui sudarys Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, vicemerai Raminta Popovienė, Antanas Nesteckis, Paulius Visockas, administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, komitetų ir komisijų pirmininkai bei Kauno rajono savivaldybės tarybos opozicijos lyderė Regina Lukoševičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA