Vidaus reikalų ministerijoje – pasitarimas dėl seksualinių nusikaltimų prieš vaikus | Kas vyksta Kaune

Vidaus reikalų ministerijoje – pasitarimas dėl seksualinių nusikaltimų prieš vaikus

BNS 2023/05/03 09:10
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) trečiadienį organizuojamas pasitarimas, skirtas seksualinių nusikaltimų prieš vaikus ir narkotikų paplitimo mokyklose prevencijai.

Susitikime dalyvaus vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska bei socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė.

Kaip BNS informavo VRM, politikės iš keturių ministerijų ieškos „bendrų sprendimų šioms aktualioms ir visuomenę neraminančioms problemoms spręsti“.

Pasak A. Bilotaitės, nepilnamečių narkotikų vartojimo ir platinimo problema negali ir neturi būti vien policijos atsakomybė.

„Teisėsaugos institucijos nuosekliai mažina narkotinių ir psichotropinių medžiagų prieinamumą ir pasiūlą, kovoja su organizuotu nusikalstamumu. Tačiau būtinas aktyvesnis ir kitų atsakingų institucijų, savivaldybių, mokyklų, tėvų, bendruomenių įsitraukimas bei bendradarbiavimas stiprinant prevenciją ir šalinant vartojimo priežastis“, – BNS perduotame komentare sakė ministrė.

Kalbėdama apie seksualinius nusikaltimus prieš vaikus, ji atkreipė dėmesį, jog būtina išnaudoti jau sukurtus įrankius, pavyzdžiui, Įtariamųjų, kaltinamųjų ir nuteistųjų registrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA