Pradeda naują iniciatyvą: trumpoms vasaros atostogoms į Lietuvą siekia atvežti tūkstantį karo našlaičių | Kas vyksta Kaune

Pradeda naują iniciatyvą: trumpoms vasaros atostogoms į Lietuvą siekia atvežti tūkstantį karo našlaičių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Karas Ukrainoje jau pareikalavo daugybės tūkstančių šalies gynėjų gyvybių. Dauguma jų – jauni vyrai ir moterys, kurių vaikai liko našlaičiai. „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ pradeda naują iniciatyvą, kurios tikslas – trumpoms vasaros atostogoms į Lietuvą atvežti tūkstantį karo našlaičių.

„Praėjusią vasarą rengėme stovyklas į Lietuvą pasitraukusių karo pabėgėlių vaikams. Tada pamatėme, kad mūsų pagalba reikalinga. Dabar norime padėti vaikams, kuriems teko dar sunkesnė dalia ‒ jų tėvai žuvo gindami šalį nuo agresoriaus“, ‒ pranešime žiniasklaidai pažymi „Stiprūs kartu“ vadovas Edmundas Jakilaitis.

Jam pritaria ir „Blue/Yellow“ vadovas: „Negalime sugrąžinti žuvusių tėvų, negalime sustabdyti karo, bet galime bent trumpam vaikus atitraukti nuo baisios karo kasdienybės ir taip palengvinti itin sunkų jų laiką. Norime į vasaros stovyklas Lietuvos atvežti maždaug tūkstantį vaikų“, ‒ teigia Jonas Ohmanas.

Bendradarbiaudami su institucijomis Lietuvoje, „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ siekia vaikus atvežti poilsiui į stovyklas Pajūryje, Pamaryje, Aukštaitijos nacionaliniame parke. Taip pat norima juos aprūpinti dovanomis artėjančiai rugsėjo pirmajai.

Aukoti karo našlaičių atostogoms Lietuvoje galima trumpuoju numeriu 1409 – skambučio kaina 5 Eur. Tai pat galima daryti pavedimą į „Stiprūs kartu“ sąskaitą LT387044090101401806, ar „Paypal“ piniginę: [email protected], pavedimo paskirtyje nurodant „KARO NAŠLAIČIAMS“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA