Papuošė Kauno daugiabučio sieną: įamžintas keliautojas A. Valujavičius ir aktorė E. Smoriginaitė | Kas vyksta Kaune

Papuošė Kauno daugiabučio sieną: įamžintas keliautojas A. Valujavičius ir aktorė E. Smoriginaitė

Papuošė Kauno daugiabučio sieną: įamžintas keliautojas A. Valujavičius ir aktorė E. Smoriginaitė / M. Plepio nuotr.

Geležinio Vilko g. 15 adresu pažymėto daugiabučio sieną puošia piešinys. Jame – bendruomeniškų kaimynų iniciatyva įamžinti du šiame kieme augę vaikai – aktorė Eva Smoriginaitė ir keliautojas Aurimas Valujavičius, rašoma Kauno savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ įraše.

„Būtent šiam kauniečiui šiandien didi diena – 120 d. irkline valtimi per Atlanto vandenyną plaukęs Aurimas šiąnakt pasieks Floridos krantus. O mes labai jo laukiame, kad galėtume jį garsiai pasveikinti už įkvepiančią drąsą, kuriančią istoriją!“ – rašoma feisbuko įraše.

Piešinys – Fluxus Labas programos dalis, kurią įgyvendino tapytoja Laura Slavinskaitė. Idėjų autoriai: Indrė Alechnavičiūtė, Eva Smoriginaitė, Vaida Bubnytė ir Vilius Vyšniauskas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Valujavičius šiai kelionei ruošėsi dvejus metus, o idėja leistis į Atlantą su irklais gimė plaukiant baidare Dunojumi.

Keliautojas, pasitelkdamas tik savo jėgą, siekė užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą – vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

Keliautojas tapo pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA