Teismo nuosprendį išgirdo Žaliakalnyje ir Kalniečiuose moksleivius reketavę kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Teismo nuosprendį išgirdo Žaliakalnyje ir Kalniečiuose moksleivius reketavę kauniečiai

Lrytas.lt / Vygandas Trainys „Lietuvos rytas“ 2023/04/24 13:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune nuosprendį išgirdo trys jauni reketininkai, reikalavę pinigų iš pažįstamų moksleivių. Vienas iš trijulės – 12-os klasės moksleivis. Jau ne kartą anksčiau teisti vaikinai kalėjimo išvengė ir šį kartą.

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį 19 metų Maksimui Novikovui, 18-mečiams Raimundui Citavičiui ir Deividui Vostrecovui, kuriems buvo iškelta byla dėl turto prievartavimo.

Žaliakalnio ir Kalniečių mikrorajonų kvartaluose esančiose Varduvos, Žeimenos ir kitose gatvėse jie puldinėjo pažįstamus paauglius – teisėsaugos duomenimis, nuo agresyvios trijulės nukentėjo mažiausiai trys moksleiviai.

„Duok 20 eurų“, – vienam Kalniečiuose užkluptam 16-mečiui iškošė pro dantis R. Citavičius, o jo bendrininkas M. Novikovas trenkė aukai kumščiu į pilvą.

Paaugliui pareiškus, kad jis pinigų neturi, užpuolikai atkirto: „Gauk pinigų, kitaip tau bus ragai.“

Kiti vaikinai buvo užpulti Žaliakalnyje, Varduvos ir Žeimenos gatvėse.

Šiuose užpuolimuose kartu su R. Citavičiumi bei M. Novikovu dalyvavo ir D. Vostrecovas.

„Susišaudyk 10 eurų per 40 minučių, kitaip leisimės į apačią“, – išrėžė jauni reketininkai.

Iš trečio vaikino, grasinant smurtu, buvo pareikalauta 50 eurų. Jis taip pat sulaukė smūgio į pilvą. Nukentėjusieji apie smūgius ir bauginimus papasakojo savo tėvams, jie kreipėsi į teisėsaugą.

Kriminalistams netrukus pavyko išsiaiškinti turto prievartautojus. M. Novikovui teismas skyrė subendrintas 11 mėnesių, R. Citavičiui – 8 mėnesių, o D. Vostrecovui – 6 mėnesių lygtines laisvės atėmimo bausmes, atidedant jas pusantrų metų.

Kalėjime jie neatsidurs, jei per šį laikotarpį nepadarys naujų nusikaltimų. Jauni reketininkai įpareigoti nuo 60 iki 80 valandų neatlygintinai dirbti sveikatos priežiūros, globos ar rūpybos įstaigose.

Visiems kaltinamiesiems uždrausta bendrauti tarpusavyje.

Be to, dviem sumuštiems vaikinams smurtautojų trijulė privalės atlyginti bendrą 1200 eurų neturtinę žalą.

Montuotoju dirbantis R. Citavičius anksčiau buvo tris kartus teistas už reketą, vagystę, nedidelio kiekio narkotikų laikymą.

Niekur nedirbantis ir nesimokantis M. Novikovas anksčiau teistas 3 kartus už vagystę, neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą. 12 klasėje besimokantis D. Vostrecovas teisiamųjų suole buvo atsidūręs 2 kartus už vagystę ir narkotikų laikymą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA