Kaunietę papiktino tvarkomas Savanorių prospektas: pėstieji irgi žmonės | Kas vyksta Kaune

Kaunietę papiktino tvarkomas Savanorių prospektas: pėstieji irgi žmonės

/ R. Tenio nuotr.

Kaunietė atkreipė dėmesį į tvarkomą Savanorių prospekto atkarpą nuo Taikos pr. iki Pramonės pr. sankryžos. Pėstieji susiduria su nemalonia situacija, nes darbų vietoje išrausti pėsčiųjų takai yra nepatogūs ir nesaugūs. Moters teigimu, turėtų būti atskirta dalis pėstiesiems, kur jie galėtų patogiai pasiekti savo kelionės tikslą.

„Atkreipkite dėmesį į rekonstruojamus šaligatvius Savanorių pr. Pėstieji taip pat žmonės. Mieste įsikuriant atviroms statybų aikštelėms, kelininkai užmiršta, kad vykdant darbus privaloma užtikrinti galimybę pėstiesiems praeiti. Rangovas privalo kelio barjerais atitverti dalį važiuojamosios dalies, taip užtikrinant praėjimą pėstiesiems. Kiekviena save gerbianti organizacija privalo dėmesį skirti ne tik saugiai darbo aplinkai, bet ir statybos, remonto darbų organizavimui“, – piktinosi kaunietė Odeta.

Kita skaitytoja pastebėjo, jog einant tvarkomu Savanorių prospektu, saugiau norimą tikslą galima pasiekti perėjus į kitą gatvės pusę, kur yra sutvarkyti šaligatviai.

Remontuojami Savanorių pr. šaligatviai
Tvarkomi Savanorių pr. šaligatviai / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis informavo, jog dėl pėsčiųjų saugumo užtikrinimo informacija perduota rangovui.

„Rangovas UAB „Autokausta“ papildomai informuotas apie prievolę užtikrinti saugų pėsčiųjų judėjimą remontuojamuose Savanorių prospekto ruožuose.

Darbai apima ne tik šaligatvį, bet ir važiuojamąją dalį nuo Taikos pr. iki Pramonės pr. Remontas tiek šaligatvyje, tiek važiuojamojoje dalyje bus vykdomas lygiagrečiai“, – paaiškino A. Pakalniškis.

Darbus Savanorių prospekte planuojama užbaigti iki 2024 m. rudens. Kaina su gatvės asfaltavimu – apie 4 mln. Eur.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA