Susisiekimo viceministras žada judinti Kauno rajono problemas: spūsčių mažės, kelių būklė gerės? | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo viceministras žada judinti Kauno rajono problemas: spūsčių mažės, kelių būklė gerės?

KRS nuotr.

„Išgirdau jūsų problemas ir lūkesčius. Į ministeriją parsivešiu daug namų darbų, kuriuos kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovais aptarsime ir ieškosime sprendimų“, – kalbėjo ketvirtadienį Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas.

Kauno rajoną kertą daug valstybinės reikšmės kelių, kuriuos būtina tvarkyti. Meras Valerijus Makūnas tikino, kad savivaldybė partnerystėje su LAKD galėtų nuveikti gerokai daugiau, tačiau nepavyksta įveikti biurokratinių kliūčių.

„Žmogui nesvarbu, kam priklauso gatvė ar kelias, svarbu, kad jie būtų sutvarkyti. Leiskite mums investuoti į valstybinius kelius, ir mes pasistengsime, kad visiems būtų patogiau ir saugiau“, – kalbėjo meras, apgailestaudamas, kad valstybinių kelių perdavimo savivaldybei procedūros vyksta labai vangiai.

„Vien 2020-2023 m. su LAKD pasirašėme 15-ka bendradarbiavimo sutarčių, tačiau kol kas nė viena iki galo neįgyvendinta“, – mero žodžius patvirtino Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė.

Viceministras Mindaugas Tarnauskas / KRS nuotr.

Ypač didelės spūstys formuojasi gatvėse, kurios kerta tankiai apgyvendintas teritorijas. Viena tokių arterijų yra Vandžiogalos plentas Domeikavoje, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

V. Makūnas informavo, kad savivaldybė savo lėšomis rengia gatvės rekonstrukcijos projektą, o Vyriausybė turėtų rasti lėšų rangos darbams.

M. Tarnauskas pripažino problemos rimtumą ir konstatavo, kad tikėtis darbų būtų realu tik kitąmet. Kauno miesto savivaldybei priklausančios šio kelio atkarpos darbai prasidės jau netrukus.

Spūstys ties Akademija / KRS nuotr.

Ne mažiau sudėtinga situacija Ringaudų-Akademijos aglomeracijoje: čia kaip grybai po lietaus dygsta gyvenamieji kvartalai, prekybos centrai, kuriasi verslas. Dėl situacijos kelyje Kaunas-Šakiai gyventojai rašo skundus ir savivaldybei, ir LAKD, kurios vadovai dar pernai žadėjo parengti šios teritorijos transporto srautų studiją ir ieškoti optimaliausių problemos sprendimo būdų.

„Žmonės patys siūlo sprendinius, bet čia juk negalima eksperimentuoti, reikia profesionalaus požiūrio“, – kalbėjo V. Makūnas.

Merui taip pat nerimą kelia nesaugios valstybinių kelių atkarpos ties Raudondvario gimnazija, Narėpuose, Karkazuose, Ramučiuose, Biruliškėse.

Susitikimo metu daug diskutuota ir apie dviračių takų plėtrą, Kačerginės „Nemuno žiedo“ lenktynių trasos ateitį.

M. Tarnauskas tvirtino, kad nuo šių metų pradžios LAKD tapus akcine bendrove, atsivėrė naujos galimybės, atnešančios ir naujus lūkesčius bei uždavinius, keliamus generaliniam direktoriui Mariui Švaikauskui. Naujajam LAKD vadovui viceministras žadėjo perduoti ir aktualų Kauno rajono problemų paketą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA