Kauno rajone bus plėtojamas piligrimų kelias | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone bus plėtojamas piligrimų kelias

/ „Camino Lituano“ „Facebook“ nuotr.

Balandžio 4 dieną Raudondvario pilyje vyko susitikimas dėl „Camino Lituano“ piligrimų kelio plėtojimo. Susitikimą inicijavo Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras ir Šv. Jokūbo kelio asociacija.

Asociacijos valdybos pirmininkas Marius Minkevičius susirinkusiesiems pristatė „Camino Lituano“ kelio idėją ir Kauno rajono atkarpos svarbiausius taškus ir lankytinus objektus. Taip pat supažindino su gerosios praktikos pavyzdžius Lietuvoje.

Telkiantis bendruomenėms, plėtojant bendras idėjas pasiekiami puikūs ilgalaikiai rezultatai. Asociacijos atstovas Evaldas Karalius papasakojo apie piligrimų kelio specifiką užsienio šalyse, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Camino Lituano“ susitikimas / KRS nuotr.

Kauno rajono TVIC direktorė Emilė Kaminskaitė-Sutkuvienė pasidžiaugė nuveiktais darbais plėtojant „Camino Lituano“ piligrimų kelią. Vienas iš jų – kelio atkarpos ženklinimas ilgalaikiais kelio ženklais. Infrastruktūros kūrimas ir gerinimas pritraukia lankytojų srautus, kurie naudingi ir vietos verslui.

Kaimo turizmo sodybų „Onupis“ ir „Gaižuvėlės sodyba“, esančių piligrimų kelio atkarpoje, šeimininkai patvirtino, kad piligrimai dažnai naudojasi jų paslaugomis. Juozapas Liekis pasidžiaugė kaimynišku bendradarbiavimu. Kaimo turizmo sodybų šeimininkai rekomenduoja užsukti į Tradicinių amatų centrą, o jį aplankiusieji lieka sužavėti.

„Camino Lituano“ Kauno rajone / KRS nuotr.

Norint užtikrinti piligrimų kelio infrastruktūtros priežiūrą svarbu stiprinti bendradarbiavimą su seniūnijomis ir bendruomenėmis. Susitikime dalyvavo Raudondvario ir Babtų seniūnai, kurie išklausė Šv. Jokūbo kelio asociacijos pageidavimus. Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė prisiminė pradinį piligrimų kelio maršruto sudarymą ir žymėjimą. Patikino, kad seniūnija ir toliau prisidės prie piligrimų kelio infrastruktūros priežiūros.

Susitikimo metu diskutuota apie piligrimų kelio ženklinimo ypatumus ir aiškesnį informacijos pateikimą juo keliaujantiems piligrimams, apie esamos infrastruktūros priežiūrą, puoselėjimą ir galimybes sukurti daugiau komforto keliautojams. Nuspręsta bendradarbiaujant siekti geresnių rezultatų. Tikimasi ilgainiui sukurti reikalingas sąlygas keliautojams iš užsienio.

Norintieji susipažinti su „Camino Lituano“ piligrimų keliu, balandžio 29 dieną kviečiami į pėsčiųjų žygį. Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA