Ukrainos tautos metamorfozė 2013-2014 m. – išskirtiniame knygos pristatyme Karo muziejuje | Kas vyksta Kaune

Ukrainos tautos metamorfozė 2013-2014 m. – išskirtiniame knygos pristatyme Karo muziejuje

Vytauto Didžiojo karo muziejaus nuotr.

Ukrainiečių šimtametį istorinį palikimą saugantis ir eksponuojantis Vytauto Didžiojo karo muziejus kviečia balandžio 4-ąją 17.30 val. susipažinti su Ukrainą 2013-2014 m. neatpažįstamai pakeitusiais įvykiais Ramūno Bogdano knygos „Dūris” pristatyme.

Pokalbio metu Karo muziejuje Maidano revoliucijos liudininkas, politikos apžvalgininkas, buvęs Sąjūdžio dalyvis R. Bogdanas aptars prieš beveik dešimt metų Ukrainoje prasidėjusią šalies metamorfozę, o renginio svečias ats. plk. Saulius Guzevičius pasidalins įžvalgomis apie metus vykstantį karą Ukrainoje.

Pergale pasibaigusi Maidano revoliucija, klastinga Krymo aneksija bei karo rytų Ukrainoje pradžia – tai tik kelios 2013-2014 m. įvykių Ukrainoje temos, nagrinėjamos žurnalisto Ramūno Bogdano trilogijoje „Ukrainos tridantis”. Naujausios ir ką tik knygynus pasiekusios trečiosios knygos „Dūris” pristatymo metu Karo muziejuje „Delfi” apžvalgininkas, Sausio 13-osios medalininkas R. Bogdanas perkels klausytojus dešimt metų atgal ir išsamiau papasakos apie Ukrainos atgimimo metus, pergale pasibaigusią revoliuciją, tautos kovą už šalies narystę Europos Sąjungoje, taip pat apie demokratijos gynėjus, šiandien vis dar kovojančius mūšio lauke. Kartu su rašytoju Ramūnu Bogdanu savo įžvalgomis apie ukrainiečių narsą, jų kovą už laisvę dalinsis ir atsargos pulkininkas Saulius Guzevičius.

Knygos „Dūris” pristatymo metu klausytojai turės galimybę ne tik išgirsti liūdnų bei žadą atimančių R. Bogdano pasakojimų iš Maidano revoliucijos, bet ir pasiklausyti dar niekur negirdėtų istorijų iš Sausio 13-osios įvykių Lietuvoje, jo atsiminimų dirbant Aukščiausios Tarybos (Atkuriamojo Seimo) pirmininko Vytauto Landsbergio patarėju užsienio politikos klausimais. Aktyvus Sąjūdžio dalyvis R. Bogdanas taip pat pasidalins įdomiomis istorijomis jam bendradarbiaujant su Ukrainos revoliucinių įvykių dalyviais bei jam tapus 13-os kartos čen stiliaus taidzi kovos meistru Kinijoje.

„Dūris” – baigiamoji R. Bogdano romanų trilogijos „Ukrainos tridantis”, skirtos 2013–2014 m. įvykiams Ukrainoje, knyga. Dinamiškai, detaliai, tiksliai ir įtraukiai parašytame romane „Dūris” aprašomi tikri Ukrainos įvykiai, perteikiant juos literatūrinį personažą – Kanados specialiųjų pajėgų karį Niką Fosa. 2018 m. pasirodė pirmas trilogijos romanas „Prie bedugnės”, o 2020 m. antrasis – „Juodas sniegas, raudonas dangus”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA