„Vičiūnų grupė“ stabdo jūrų gėrybių rinkinio gamybą | Kas vyksta Kaune

„Vičiūnų grupė“ stabdo jūrų gėrybių rinkinio gamybą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Vičiūnų grupės“ įmonės penktadienį, apie 15 val., informavo apie „Šaldyto jūrų gėrybių rinkinio“ produkto gamybos stabdymą. Sprendimas, kaip skelbiama bendrovei atstovaujančios viešųjų ryšių agentūros pranešime, priimtas po papildomų tyrimų žaliavose aptikus padidėjusią taršą kadmiu.

„Atlikę daugybę papildomų laboratorinių tyrimų akredituotose Lietuvos bei užsienio laboratorijose, nustatėme, kad jūros gėrybių rinkinio pagrindinio ingrediento (kalmarų) tyrimų rezultatai kaskart gaunami su didelėmis paklaidomis.

Papildomai atlikę RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) pranešimų analizę nustatėme, kad per pastaruosius metus kalmaruose ir kituose galvakojuose moliuskuose, kurių gamybos šalys yra Kinija, Indija, Tailandas, Filipinai, Ekvadoras, rasta padidinta tarša kadmiu.

Įvertindami, kad šios žaliavos pagrindiniai tiekėjai yra iš minėtųjų regionų, manome, kad šis produktas yra padidintos rizikos kategorijoje.

Atsižvelgiant į gautų tyrimų rezultatus, „Vičiūnų grupės“ įmonės imasi prevencinių veiksmų ir stabdo „Šaldyto jūrų gėrybių rinkinio“ produkto gamybą bei prekybą. Patvirtiname, kad šis produktas „Vičiūnų grupės“ įmonių iniciatyva yra išimtas iš prekybos tinklų ir bus sunaikintas.

Norime patikinti, kad „Vičiūnų grupės“ įmonės laikosi maisto kokybės ir saugos standartų ir imasi visų galimų prevencinių priemonių siekiant užkirsti kelią bet kokioms kokybės neatitiktims. Mūsų įsipareigojimai vartotojams – mūsų prioritetas, tad dedame visas pastangas, kad rinką pasiektų tik aukščiausios kokybės produktai“, – skelbiama bendrovės pranešime.

Primename, kad kadmio koncentracijos „Vičiūnų grupės“ produktuose po padidinamuoju stiklu atsidūrė Lietuvos valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) patikrinus iš Kinijos per Lietuvą į Ukrainą gabentą 7,9 tonos šaldytų jūros gėrybių siuntą. Paaiškėjo, kad joje viršijama ES šalyse leidžiama kadmio koncentracija.

Po papildomų patikrinimų VMVT daugiau nei pusėje tikrintos produkcijos nustatė didesnį negu leistina kadmio kiekį. Vasario 24 d. pradėtas papildomas tyrimas dėl „Vičiūnų“ produktų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA