Žvilgsnis „pro Zodiako akinius“ į siekiančiuosius tapti Kauno meru | Kas vyksta Kaune

Žvilgsnis „pro Zodiako akinius“ į siekiančiuosius tapti Kauno meru

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jei dabar kažkas komentaruose rašo, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje metinių dieną Kauno meras būtent sau pasistatė paminklą prie įvažiavimo į miestą, lai galvoja, ką kalba. Visų pirma, Kauno prieigose, kauniečiams net nesitikint ir jų pinigais, iškilo ne mero, o miesto simbolis. Lyg didingas žvėris, atsiradęs iš burtų pasakos. Ne šiaip koks tauras, – veidrodinis (kad atspindėtų – atmuštų visus įtarimus, gėdinimus bei kitas negeroves?)…

Savaime aišku, ties Muravos degaline pastatytos blizgančios stovylos nedera tapatinti su Kauno meru, nes Visvaldas Matijošaitis pagal horoskopą – Avinas. Ir jis nusiteikęs toliau likti pirmuoju asmeniu miesto valdžios struktūroje. Netgi garsūs politologai (žinoma, iš Vilniaus, ne iš Kauno) pabrėžia antrojo pagal didumą Lietuvos miesto unikalumą bei jo rinkėjų nuostatas antrą kadenciją baigiančio mero atžvilgiu: „kas kad jis sau pasidaro, bet ir miestui nemažai padarė“. Tad po rinkimų didelių pokyčių Kauno savivaldos viršūnėse niekas neprognozuoja, nors prielaidų tam mato.

Naujas Kauno akcentas Muravos sankryžoje

Prieš Aviną stos ir Jautis, ir Skorpionas

Lietuvos Respublikos Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), viešai pristatydama kandidatus į savivaldybių, kurių Lietuvoje 60, merus bei į vietines tarybas, pateikia pačių politikų užpildytas kandidatų anketas. Jose išdėstytos kandidatų biografijos, interesai, minimas turimas turtas, pomėgiai. Kiek jos išsamios, priklauso nuo anketas pildžiusių asmenų. Nepaisant to, kad VRK prieš tvirtindama kandidatais asmenis, tikrina, kas skelbiama, ir neretai aptinka, ką kandidatas norėjo nutylėti ar nurodė neteisingai.

Kitais „pjūviais“ parodyti save – jau pačių kandidatų reikalas. Ir didžiuma tuo naudojasi – dalyvauja debatuose, skelbia socialiniuose tinkluose bei įvairiose medijose savo planus bei ką rinkėjų labui nuveiks (jei bus išrinkti). O koks kandidato Zodiako ženklas, galima sužinoti (jei tik įdomu) pagal viešai nurodytą gimimo datą.

Į šešetą iš dvylikos pretendentų būti išrinktais Kauno meru portalas „Kas vyksta Kaune“ dar pernai lapkritį pažvelgė „per Zodiako prizmę“. Liko dar šeši, tiesa, kai kurių iš jų horoskopai sutampa su anksčiau portalo skelbtais pretendentų valdyti Kauno savivaldybę horoskopais. Tad kartoti jų nėra prasmės, pakaks susipažinti su tuo, kas šia tema buvo anksčiau rašyta.

Galima tik priminti, kad iki šiol, skaičiuojant su V. Matijošaičiu, Kauną valdė net keturi Avino ženklo atstovai. Anot horoskopų skelbėjų, Avinai stiprūs energija ir baimės nebuvimu, jų praktiškai neįmanoma kuo nors įtikinti, tai – maištingas ir impulsyvus ženklas, todėl jie lengvai įgyja priešų. Iš dvylikos galimų Kauno merų, Avinas dabar – tik vienas.

Rinkimuose su Avinu dėl mero posto varžysis Jautis (tokį Zodiako ženklą gimdamas atsinešė Marijus Velička). Šio kandidato – Darbo partijos atstovo, advokato, vieno iš „Rotary“ klubo prezidentų – gimtadienis – gegužės 12-oji. Štai ką astrologė Ramunė prognozuoja Jaučiui (lrytas.lt 2023-01-09): „2023-ieji bus didelių ir svarbių pokyčių metai. Nors jūs nepasikeisite, aplinkiniai į jus žiūrės visai kitomis akimis. Beje, žmonių vertinimai dažniausiai bus kur kas palankesni, nei galbūt nusipelnėte. 2023-iuosius galima pavadinti ir meilės metais. Romantiška nuotaika tvyros ore.

Darbas ir karjera šiemet jums rūpės kur kas mažiau nei paprastai. Nepaisant to, šiais metais galite sulaukti net kelių įdomių darbo pasiūlymų, padėsiančių užkopti į karjeros aukštumas. Vis dėlto, jus labiausiai jaudins gerbėjų rodomas dėmesys, meilės prisipažinimai ir pasiūlymai, kuriems bus sunku atsispirti. Jei esate įsipareigoję kitam žmogui, būkite atsargūs. Naujų gerbėjų rodomas dėmesys jus gali išmušti iš vėžių, ir gali žlugti ilgai puoselėti santykiai.“

Debatai savivaldybėje
Marijus Velička, R. Tenio nuotr.

Kitas pretendentas „susikauti“ dėl svarbaus politinio posto – Krikščionių sąjungos iškeltas kandidatu į Kauno miesto merus Darius Trečiakauskas (Skorpiono ženklo), kurio gimtadienis – lapkričio 13-oji. Šis pretendentas, privačios įmonės savininkas, Kauno technologijos universitete yra baigęs radioelektronikos studijas. Kandidato anketoje jis nurodo visuomenines veiklas Lietuvos tėvų forume, žygeivių, turistų klubuose bei kitose organizacijose.

Anot p. Ramunės horoskopo, 2023-ųjų pradžioje Skorpionui taip pranašauta: „Nors jūsų laukia įdomių įvykių kupini metai, visą šį laikotarpį ilgėsitės nuoširdžios meilės. Būsite linkę lengvai susižavėti kitais ir per greitai įsisvajoti apie ilgus, darnius ir laimingus santykius. Pasistenkite likti išmintingi. Nepasitikėkite pirmuoju įspūdžiu. Neskubėkite priimti jokių svarbių sprendimų, susijusių su naujomis draugystėmis, ypač jei jau turite antrąją pusę ar net šeimą.

Darbe galite sulaukti staigmenų. Ne visos jos bus džiuginančios, tačiau dėl to kaltinti galėsite tik save. Vertėtų išmokti geriau planuoti savo darbus ir visą dėmesį sutelkti į svarbiausias užduotis. Jei to nepadarysite, pasekmės gali būti ne itin malonios. Atidžiai rinkitės žmones, kuriais galite pasitikėti ir atverti savo širdį. Taip pat patys neįkliūkite į melo pinkles. Iš jų išsikapstyti gali būti labai sunku. Šie metai palankūs siekti mokslo aukštumų, įgyti diplomą ir žinių, kurios pravers ateityje.“

Kandidatų į Kauno miesto merus debatai
Darius Trečiakauskas / R. Tenio nuotr.

Link žalumos – dvi Ožiaragio ženklo atstovės

Tai – aktyviai debatuose bei kitose plotmėse besireklamuojanti, Kauno miesto savivaldybės mero kėdės siekianti Lietuvos žaliųjų partijos vadovė, politikos mokslų magistrė, Žaliosios politikos instituto direktorė tarptautinei ir projektinei veiklai Ieva Budraitė. Ji gimtadienį švenčia sausio 10-ąją.

Kandidatų į Kauno miesto merus debatai
Ieva Budraitė / R. Tenio nuotr.

Taip pat sausį (14-ąją šio mėnesio dieną, tik skirtingais metais) yra gimusi Rūta Zabielienė, kurią į Kauno merus deleguoja Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai). Ji, 1982-aisiais baigusi Lietuvos žemės ūkio akademiją, kur įgijo plataus profilio agronomės specialybę, nurodo dirbanti šios partijos atsakingąja sekretore. Viešų debatų kažkodėl ši moteris vengia, nors dalyvavo LRT surengtoje laidoje, kurioje visvaldišku amplua pasirodė Mantas Bertulis. VRK anketoje R. Zabielienė nemini nei pomėgių, nei šeiminės padėties, nors rinkimuose dalyvauja kaip sąrašo „Stipri šeima – stiprus Kaunas“ atstovė.

Rūta Zabielienė / Asm. archyvo nuotr.

Ožiaragiams skirtame astrologės Ramunės (iš lrytas.lt) horoskope pasakyta: „Turėsite pakankamai laiko susidėlioti mintis. Galėsite apgalvoti naujus gyvenimo tikslus ir siekius. Šie metai – tai laikas, kai galite pasėti sėklas sėkmingai ateičiai. Kruopščiai apgalvotas planas padės jums pasiekti karjerą, apie kokią svajojate.

Tačiau net jei pokyčiai šioje srityje laukia tik tolimesnėje ateityje, jūsų finansinė situacija nekels jokių rūpesčių. Antroje metų pusėje jums norėsis pokyčių ir asmeniniame gyvenime. Tačiau patiems bus sunku įvardyti, ką norėtųsi pakeisti ir kaip. Vien dėl to gali kilti šiokių tokių abejonių, susijusių su šeimos gyvenimu ir namais. Ramiai išlaukite šį laikotarpį.“

Kauno mero rinkėjai gali balsuoti ir už Svarstykles ar Vėžį

Puikiai žinome, kad milijardus planetos gyventojų padalinti į dvylika grupių pagal Zodiako ženklus neįmanoma, nes po kiekvienu iš tų ženklų gali būti gimę įvairiausių charakterių, pomėgių ir likimų žmonės. Tačiau tikintys horoskopais gali paaiškinti, jog kai kurie charakterio bruožai yra esminiai, ir jei kažkas tinka kalbant apie Aviną, gal visai netiks norint apibūdinti, pavyzdžiui, vienintelio „negyvo“ ženklo Zodiake (Svarstyklių) atstovus.

Iš 12 pretendentų į Kauno merus tokių atstovų yra du. Tai – lapkritį skaitytojams jau pristatytas jauniausias kandidatas M. Bertulis bei Liberalų sąjungos kandidatė, skirtinguose universitetuose net keletą specialybių įgijusi socialinių mokslų daktarė Nijolė Putrienė. O kadangi „Kas vyksta Kaune“ su Svarstyklėmis jau visus, kas to norėjo, supažindino, tai šįsyk nesikartosime.

Debatai savivaldybėje
Nijolė Putrienė / R. Tenio nuotr.

Ant pačios ribos tarp Jaučio (Tauro) ir Vėžio, birželio 21-ąją, yra gimęs Dainius Varnas. Mokytojas, partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatas į Kauno miesto merus, mėgstantis džiazą, keliones. Įsivaizduokite, – ir pavasarį! Va, kaip tik šiuo pomėgiu jis artimas ne tik daugumai kauniečių, bet, neabejotinai, ir didžiumai žmonijos, – kas gi nemėgsta pavasario…

Kaip D. Varnui (Vėžiui) seksis rinkimuose, netruksim pamatyti. Tačiau astrologės Ramunės prognozės šio Zodiako ženklo atstovams 2023-aisiais yra itin palankios: „Jūsų laukia be galo įdomūs, nuotykių kupini metai. Dabar net negalite įsivaizduoti, kaip pasisuks tam tikri reikalai. Vis dėlto didžiausios įdomybės šiemet vyks profesiniame gyvenime. Čia jums seksis. Jau pirmąją metų pusę jums pavyks pasiekti tai, ko norėjote. Finansiniai reikalai nekels galvos skausmo. Priešingai nei didėjanti atsakomybės našta asmeniniame fronte.

Linksmybių ir gerų progų švęsti taip pat nestigs. Tiesą sakant, turėsite kur kas daugiau laiko sau. Tai bus puiki proga atrasti naujų pomėgių. Skirkite laiko sportui ir labiau rūpinkitės savo sveikata. Ji šiemet gali streikuoti. Nors sakoma, kad geriau į praeitį nesigręžioti, jums ši taisyklė negalioja. Bent jau ne šiais metais. Praeities įvykių analizavimas skatins judėti į priekį ir užkariauti naujas sritis.“

Debatai savivaldybėje
Dainius Varnas / R. Tenio nuotr.

…Tokia nata ir baikime horoskopinę apžvalgą, linkėdami visiems be išimties, – tiek kandidatams, tiek mums, rinkėjams, – pavasario, meilės vieni kitiems, o taip pat – paskatų judėti į priekį. Kam dar trūksta, linkime ir daugiau turtų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA