Prie mokyklos esančios pėsčiųjų perėjos saugumą užtikrins atėjus geresniems orams | Kas vyksta Kaune

Prie mokyklos esančios pėsčiųjų perėjos saugumą užtikrins atėjus geresniems orams

/ Skaitytojos Robertos nuotr.

Kauniečiai džiaugiasi tvarkomomis miesto gatvėmis ir jų prieigomis, tačiau sunerimo dėl lėtai vykstančių užbaigiamųjų darbų, kurie sukelia pavojų iš mokyklos einantiems vaikams. Moteris atkreipė dėmesį į P. Lukšio gatvėje esančią pėsčiųjų perėją, kuri paženklinta tik kelio ženklais, tačiau ant gatvės nėra horizontaliojo ženklinimo, o pastatytas šviesoforas vis dar neveikia. Savivaldybės atstovai tikina, jog reikia sulaukti tinkamų oro sąlygų ženklinimui užbaigti, o šviesoforas pradės veikti per ateinančias savaites.

„Rašau norėdama informuoti apie pavojingą perėją P. Lukšio g. (prie VDU „Rasos“ gimnazijos ir Pakraščio g.). Nuo vasaros liko nepabaigti kelio remonto darbai, perėja nepabaigta sutvarkyti, nėra perėjos juostų, neveikia šviesoforas. Per perėją kasdien vaikšto VDU „Rasos“ gimnazijos mokiniai.

Šiandien einant per perėją vos išvengiau nelaimės. Pirmoje kelio juostoje sustojo praleisti didelė mašina, man įėjus į perėją, antrąją kelio juosta dideliu greičiu pralėkė automobilis. Jis nematė manęs einant per perėją ir tik dėl to, kad staiga sustojau, pavyko išvengti nelaimės. Kiek dar bus laukiama nelaimės, kol dėl nesutvarkytos perėjos atsitiks nelaimė ir automobilis partrenks mokinį?“ – teiravosi kaunietė Roberta.

P. Lukšio g. pėsčiųjų perėja / skaitytojos Robertos nuotr.

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Tam, kad horizontaliojo ženklinimo darbai būtų atlikti kokybiškai, reikalingos tinkamos oro sąlygos. Kelininkai stebi prognozes ir laukia, kada šiuos darbus galės atlikti. Įjungti šviesoforą planuojame iki pavasario. Jeigu viskas klostysis pagal planą, P. Lukšio gatvėje takai bus atnaujinti iki vasaros“, – teigė jis.

Pernai birželio pabaigoje prasidėję darbai šioje Eigulių vietoje eina į pabaigą, tuomet Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, teigė, kad darbai šioje Kauno vietoje turėtų tęstis iki 2023 metų pavasario.

Jo teigimu, P. Lukšio gatvėje bus atliktas požeminių komunikacijų tvarkymas, kelio dangos pakeitimas, nutiesti nauji šaligatviai ir dviračių takai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA