Neeilinis Seimo posėdis dėl galimai nutekintos informacijos pedofilijos skandale | Kas vyksta Kaune

Neeilinis Seimo posėdis dėl galimai nutekintos informacijos pedofilijos skandale tiesioginės transliacijos pradžia 12 val.

BNS, Kas vyksta Kaune 2023/02/09 10:36

Seimas ketvirtadienį opozicijos iniciatyva renkasi į neeilinę sesiją, per kurią spręs dėl iniciatyvos sudaryti laikinąją tyrimo komisiją aiškintis, ar Kristijonui Bartoševičiui nebuvo nutekinta informacija apie jo atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl galimo vaikų seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo.

47 mažumai priklausančių parlamentarų sušauktos sesijos metu iš pradžių bus išklausyti Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir generalinės prokurorės Nidos Grunskienės atsakymai į klausimus.

Jų prašoma paaiškinti aplinkybes, kuriomis generalinė prokurorė sausio 20 dieną, penktadienį, parlamento vadovei pranešė apie planuojamą kreipimąsi dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Tiek Seimo pirmininkė, tiek generalinė prokurorė tvirtina, kad K. Bartoševičiaus pavardė susitikime nebuvo įvardinta.

Parlamento vadovės opozicija klausia, kas derino generalinės prokurorės vizitą į Seimą sausio 20 dieną, kokią informaciją jai pateikė generalinė prokurorė, ar buvo įvardyti Baudžiamojo kodekso straipsniai, pagal kuriuos atliekamas tyrimas ir norima panaikinti Seimo nario neliečiamybę, ar buvo įvardyta jo pavardė, taip pat – su kuo ji pasidalino gauta informacija, ar pati neperspėjo K. Bartoševičiaus.

Generalinės prokurorės klausiama, kodėl ji, prieš kreipdamasi į Seimą oficialiai raštu, susitiko su Seimo pirmininke, kokią informaciją jai pateikė, ar įvardijo parlamentaro pavardę, kurio neliečiamybės panaikinimo bus prašoma, ką informavo apie ketinimą kreiptis dėl neliečiamybės.

Prokurorės taip pat prašoma atsakyti, ar ikiteisminiame tyrime priimtas sprendimas dėl būtinybės panaikinti buvusio Seimo nario K. Bartoševičiaus teisinę neliečiamybę yra to ikiteisminio tyrimo medžiaga ir duomenys, jei taip, kodėl neatliekamas tyrimas dėl jų nutekinimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA