Kauno marių regioniniame parke atrastas naujas piliakalnis | Kas vyksta Kaune

Kauno marių regioniniame parke atrastas naujas piliakalnis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno rajono Samylų seniūnijoje, Girionių kaime rastas naujas Girionių piliakalnis, pranešė Kauno marių regioninis parkas. Naujasis piliakalnis apaugęs krūmais ir medžiais, per jo šlaitus eina miško takas.

Kaip skelbia Aplinkos ministerija, piliakalnio kultūrinis sluoksnis dar netyrinėtas, tačiau medžių išvartose pastebėta degėsių, surinkta lipdytos keramikos šukių. Manoma, kad žmonių čia gyventa I–II tūkstantmetyje prieš mūsų erą.

Kultūros vertybių registre naujasis piliakalnis apibūdinamas kaip Kauno marių kranto aukštumos kiek lenktas kyšulys, juosiamas gana gilios plačios daubos ir griovos, 35 m ilgio ir 20 m pločio aikštelė apaugusi medžiais ir krūmais, šlaitai statūs, maždaug 13-18 m aukščio.

Naujo Girionių piliakalnio vieta / KMRP nuotr.

Piliakalnis iš vakarų pusės ribojasi su Pakalniškių piliakalniu ir VšĮ „Senelių rojus“ senelių namais. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba ragina būti atidžius vaikštinėjant parko takais – galbūt ir jums pavyks rasti įdomių bei vertingų vietų.

Girionių parkas

Piliakalnis (pilies kalnas) – tai kalva, kalnas, kur stovi ar stovėjo pilis, pilies kalnas. Piliakalniais vadinami labai skirtingos išorinės išvaizdos bei vidinės struktūros objektai: nuo labai panašių į paprastas kalvas ankstyvųjų piliakalnių iki gerai matomais grioviais ir pylimais sutvirtintų vėlyvųjų piliaviečių.

Lietuvoje yra daugiau kaip 900 piliakalnių. Dauguma gražiausių ir pritaikytų lankymui piliakalnių yra saugomose teritorijose – nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA