Kauno „Akropolis“ metus išlydi su šventine vaikų atliekama muzika ir fortepijono melodijomis | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolis“ metus išlydi su šventine vaikų atliekama muzika ir fortepijono melodijomis

Muzikiniai pasirodymai Kauno „Akropolyje“ / T. Biliūno nuotr.

Šventinis laikas tarp Kalėdų ir Naujųjų Kauno „Akropolyje“ užbaigiamas melodingomis natomis. Vakar prekybos centre vyko Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokinių muzikiniai pasirodymai, kurie tęsis ir šiandien, gruodžio 29-ąją. Žiūrovai kviečiami pasiklausyti jaunųjų choristų atliekamų kūrinių ir išgirsti skirtingais instrumentais grojančių vaikų. Kartu Kauno „Akropolyje“ iki gruodžio 30-osios skambės ir fortepijono melodijos. Jas atliks nematomas pianistas, groti instrumentu taip pat galės visi norintys, prie jo sės ir profesionalus muzikantas.

76 atlikėjai, 26 jų mokytojai ir choristams bei instrumentalistams solistams pritariantys 5 akompaniatoriai. Tokiu gausiu sąstatu dvi dienas prekybos centre lankosi Kauno 1-oji muzikos mokykla, kuri kviečia į savo auklėtinių pasirodymus.

Dalis jų jau įvyko vakar, gruodžio 28-ąją. Jaunieji muzikantai demonstravo savo talentą fortepijonu, taip pat grojo fleita, birbyne, kitais instrumentais.

„Mūsų mokyklos mokiniai ir jų mokytojai be galo džiaugiasi galimybe pasirodyti šiame šventiniame projekte. Kauno „Akropolis“ yra vienas didžiausių miesto laisvalaikio centrų, todėl sukviesti jo lankytojus pasiklausyti šventinės muzikos yra puiki idėja. Gabiausi Kauno jaunieji muzikantai gali pasirodyti išties didelei visos bendruomenės auditorijai, skleisti muzikos džiaugsmą, dalintis pastaruoju su kitais. Tai – didelė dovana tiek mums, tiek ir visiems kauniečiams bei miesto svečiams“, – sako Kauno 1-osios muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Agnė Sipavičienė.

Muzikiniai pasirodymai Kauno „Akropolyje“ / T. Biliūno nuotr.

Šiandien, gruodžio 29-ąją, jos auklėtiniai prekybos centro lankytojus džiugins J. S. Bacho, L. Bethoveno, kitų žinomų kompozitorių klasikiniais kūriniais. Taip pat Kauno „Akropolyje“ skambės puikiai pažįstamos populiariosios muzikos lietuvių bei užsienio autorių dainos. Prekybos centro lankytojams pasirodys ir jaunučių choras „Prima“, vyks fleitos, trimito, smuikininkų ansamblio bei kiti jaunųjų muzikantų pasirodymai.

Tačiau jie – ne vienintelė šventinė staigmena Kauno „Akropolio“ svečiams. Prekybos centre iki gruodžio 30-osios kasdien skamba ir fortepijono muzika. Instrumentas groja savaime, todėl kiekvienas, eidamas pro šalį, gali pasidžiaugti nematomo pianisto improvizacijomis. Prekybos centro lankytojai kviečiami ir patys sėsti prie baltų bei juodų klavišų ir dalintis savo muzikos magija. Gruodžio 29 ir 30 dienų vakarais lankytojų lauks profesionalaus muzikanto pasirodymai, kuris atliks visiems puikiai žinomas melodijas.

Muzikiniai pasirodymai Kauno „Akropolyje“ / T. Biliūno nuotr.

Kauno „Akropolio“ valdytojos Brigitos Kuodytės teigimu, Naujuosius prekybos centras pasitinka ypač pakilia nuotaika.

„Nors Kalėdos jau baigėsi, šventinį džiugesį tęsiame ir toliau. Norėdami savo lankytojams padovanoti kuo daugiau įsimintinų akimirkų, po vienu stogu savo pasirodymais džiugins gausus būrys talentingų, tiek jaunų, tiek ir profesionalių muzikantų. Taigi drauge šiuos metus užbaigsime tikrai aukšta nata. Tai – mūsų padėka visai bendruomenei, kauniečiams, miesto svečiams. Kiekvienam, Kauno „Akropolį“ šiemet pasirinkusiam ne tik pirkinių, bet ir kokybiško laisvalaikio, pramogų bei geriausių įspūdžių vieta“, – šypsosi B. Kuodytė.

Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokinių pasirodymai vyks gruodžio 29 d., nuo 13 iki 15 val., Kauno „Akropolio“ renginių aikštėje, 3-ajame aukšte. Gruodžio 29 ir 30 dienomis, nuo 18 iki 20 val., vyks profesionalaus muzikanto pasirodymai. Renginiai – nemokami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA