Nepilnametę žiauriai sumušusio jurbarkiečio byla be pašalinių akių: kaltinamasis papasakojo savo versiją | Kas vyksta Kaune

Nepilnametę žiauriai sumušusio jurbarkiečio byla be pašalinių akių: kaltinamasis papasakojo savo versiją

delfi.lt / Rita Gečiūnaitė 2022/12/21 13:59
Asociatyvi / Nepilnametę sumušusio jurbarkiečio byla / DELFI nuotr.

Prieš pat gražiausias metų šventes Klaipėdos apygardos teismui pagaliau pavyko pratęsti liudytojų apklausas paauglei žandikaulį vienu smūgiu sulaužusio jurbarkiečio Manto byloje. Jaunas vyras teisiamas ir dėl prievartos bei pasikėsinimo išžaginti, trečiadienį teismo posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu.

Net du teismo posėdžius, kurie taip pat buvo numatyti nagrinėti ne teismo salėje, o pasitelkus technologijas, buvo atidėti dėl kaltinamojo prašymo. Rugsėjo 23 dieną, vairuodamas krovininį mikroautobusą, Pagėgių savivaldybėje kaltinamasis nesuvaldęs transporto priemonės ir rėžėsi į medį. Nors sužalojimai nebuvo sunkūs, teismas sulaukė jaunuolio nedarbingumo pažymėjimo ir prašymo atidėti bylos nagrinėjimą kol jis geriau jausis.

Nusikaltimas įvykdytas 2019 metų gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val. Pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Bylos duomenimis, dar pats būdamas paauglys nusikaltimą metu buvo neblaivus – paryčiais jam nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Atidėjus dar du teismo posėdžius paaiškėjo, kad šiais metais bylos nagrinėjimas dar nesibaigs. Nors jaunas vyras jau buvo nuteistas lygtine bausme, bylai pasiekus Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, kilo abejonių, ar viskas padaryta nuosekliai, tad byla vėl grįžo į Klaipėdos apygardos teismą.

Tauragės apylinkės teismo paskirtą lygtinę trejų metų ir keturių mėnesių bausmę apskundė nukentėjusiosios pusės advokatai ir prokuratūra.

Į Klaipėdos apygardos teismą grįžusioje byloje jau apklausta gausybė liudytojų. Kone visi vieningai tvirtino, kad jaunuolis, iškart po nusikaltimo, paliko sumuštą ir kone merdėjančią merginą lauke, o pats grįžo į namą ir nuėjo miegoti. Į lauką išbėgusios paauglės draugės ir draugai išvydo kraupų vaizdą. Paaugliai pakvietė sodybos šeimininkę, iškvietė policiją ir medikus, o kelios mergaitės, iki atvyko medikai, darė viską, kad tik mergina neprarastų sąmonės.

Byloje apklausti ne tik liudytojai, buvo pasitelkti ir ekspertai, kurie nurodė, jog vaikinas suvokia savo veiksmus, nors jis visą laiką teigė neprisimenantis aplinkybių ir kurį laiką tik iš dalies prisiėmė kaltę. Pasikeitus jo advokatui, vaikinas nebeneigė nė vienos jam pareikštų nusikaltimų dalies.

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas apklausė tris liudytojus. Po šių asmenų apklausos savo parodymus davė ir kaltinamasis. Jo versiją išgirdęs teismas jau po Naujųjų planuoja užbaigti bylos nagrinėjimą. Numatomos baigiamosios kalbos, po kurių teismas priims sprendimą, ar skirti realią laisvės atėmimo bausmę, kokios ir siekia merginos advokatai bei prašo prokuratūra.

Merginai teko ilgai gydytis, jos advokatai teigė, kad pasekmės jai liks visam gyvenimui ir nors nuo nusikaltimo praėjo ne vieneri metai, mergina vis dar lankosi pas psichologus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA