Žiauriai merginą sumušęs jurbarkietis vėl teisme: liudininkus šokiravo jo elgesys po įvykdyto nusikaltimo | Kas vyksta Kaune

Žiauriai merginą sumušęs jurbarkietis vėl teisme: liudininkus šokiravo jo elgesys po įvykdyto nusikaltimo

delfi.lt / Rita Gečiūnaitė 2021/09/17 10:36
Nepilnametę sumušusio jurbarkiečio byla / DELFI nuotr.

Žiauriu smurtu ir pasikėsinimu išžaginti nepilnametę kaltinamas jurbarkiškis Mantas I. penktadienį, vėl keliauja į Klaipėdos apygardos teismą. Merginos atstovai tikisi, kad šįkart teisėjams peržiūrėjus bylą vaikinui bus paskelbta griežta bausmė. Penktadienį pradėta liudininkų apklausa, kurie neslėpė pasibaisėjimo

Kruvinu ir žiauriu išpuoliu virtusio vakarėlio dalyviai dar ikiteisminio tyrimo metu pasakojo, ką matė ir kaip surado merginą, sužalotą paliktą lauke. Ieškoti jos į lauką išėjo draugės, pamačiusios, kad Mantas I., išėjęs su ja kartu, grįžo vienas.

Nepilnametę sumušusio jurbarkiečio byla / DELFI nuotr.

Nepilnametę žiauriai sumušęs jurbarkiškis, bylai pasiekus teismą, ne kartą liejo ašaras. Tačiau merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas tvirtina, kad kaltinamasis taip ir nepaaiškino, kodėl užpuolė merginą ir įvykdė nusikaltimą. Kaltę dabar 20-ies metų teisiamasis pripažino iš dalies, esą jis merginos nežagino savo noru; šią versiją palaikęs jam atstovavęs advokatas pasitraukė, o Lietuvos Aukščiausiajam Teismui nusprendus, kad byloje nėra išnagrinėtos visos aplinkybės, kaltinamojo šeima kreipėsi į advokatą Osvaldą Martinkų. Pastarasis parengiamajame posėdyje tikino, kad nepritaria byloje dalyvavusiam kolegai.

„Jis visada pripažino kaltę. Prieš teismo posėdį įteikiau raštą, kad gynėjas atsisako savo skundo, kurio esmė – savo noru nutraukė nusikaltimą ir už tai nereikėtų jo teisti. Aš, kaip dabartinis jo gynėjas, manau kitaip. Mes sieksime teisingos bausmės“, – po iš naujo nagrinėti pradėtos bylos pirmojo posėdžio sakė advokatas Osvaldas Martinkus.

Į teismą grįžusioje byloje nagrinėjimas išplėstas. Penktadienį pradėta liudininkų apklausa. Sodybos šeimininkė pasakoja, kad po nusikaltimo vienintelis iš visų vaikų kaltinamasis buvo ramus ir savimi pasitikintis.

„Niekas iš vaikų nesuabejojo, kas tai padarė“, – sako sodybos, kurioje vyko vakarėlis, šeimininkė Vilma, pas kurią dauguma paauglių lankėsi jau ne pirmą kartą.

Nepilnametę sumušusio jurbarkiečio byla / DELFI nuotr.

Vienas vaikinu prisiminė, kad gintis nieko nedaręs, nors niekas dar nieko jam dar nebuvo pasakęs.

Į sodybą atvykęs Mantas I. lankėsi pirmą kartą. Kas jį pakvietė iš vaikų, moteris ir keli liudytojų nė nežinojo.

„Jis elgėsi labai įžūliai, neigė kaltę, bandė atsikalbinėti, kad tai padarė ne jis. Dar kažką rėkė, kad tėtis jo kažkas ir jį ištrauks“, – sako vakarėlyje dalyvavęs vaikinas.

Iš pradžių, anot liudininkų, Mantas I. su mergina elgėsi gražiai. Tačiau vėliau, išėjus į lauką, vaikino elgesys pasikeitė. Užpuolęs ir sužalojęs merginą Mantas I., anot liudininkų, pasikeitė.

Liudininkų apklausos suplanuotos visą dieną. Merginos ir vaikinams, kurie savo akimis matė sumuštą draugę, tenka vėl iš naujo prisiminti tą kraupią naktį.

„Pirmą kartą susidūriau su smurtu. Vaikų reakcijos buvo įvairios, net kai kurie vaikinai verkė“, – prisiminė sodybos šeimininkė.

Primenama, kad Tauragės apylinkės teisme Mantui I. buvo paskirta 3 metų ir keturių mėnesių lygtinė laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant trejiems metams. Bendra merginos ir jos tėčio patirta neturtinė žala įvertinta 12 tūkstančių eurų. Dar nebaigus nagrinėti bylos kaltinamojo šeima atlygino ir gydymo išlaidas, jos siekė apie 4 tūkst. eurų.

Realios laisvės atėmimo bausmės siekę merginos advokatai ir prokuratūra tokį Tauragės apylinkės teismo sprendimą apskundė. Klaipėdos apygardos teismas padidino neturtinės žalos dalį iki 15 tūkstančių eurų bei paskyrė Mantui I. papildomą įpareigojimą – vienus metus dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nusikaltimas įvykdytas 2019 metų gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val. Pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Sulaikius vaikiną paaiškėjo, kad įtariamasis neblaivus. Jam buvo nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Dukrą auginantis vienišas tėtis neslėpė buvęs sukrėstas, kai sužinojo apie žiaurų smurtą bei tai, kad įtariamasis – Jurbarko politikų sūnus ir tituluotas sportininkas. Po įvykio jaunuolis buvo išmestas iš sporto klubo.

Teismo posėdžiai nėra vieši.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA