Jurbarke žiauriai sumuštos ir išžaginti bandytos paauglės skriaudikas išgirdo teismo nuosprendį | Kas vyksta Kaune

Jurbarke žiauriai sumuštos ir išžaginti bandytos paauglės skriaudikas išgirdo teismo nuosprendį

delfi.lt / Rita Gečiūnaitė 2020/02/27 10:36
DELFI nuotr.

Paauglių vakarėlis Tauragės rajono sodyboje virto krauju aplaistyta byla. Girtas vaikinas bandė prievartauti paauglę, o jai pasipriešinus smūgiu sulaužė žandikaulį ir paliko gulėti lauke. Tokius kaltinimus iš prokuratūros gavęs Tauragės apylinkės teismas dabar jau pilnamečiui nebuvo itin gailestingas.

Byla virtęs vakarėlis vyko praėjusių metų gegužę. Dabar septyniolikos jau sulaukusi mergina vis dar prižiūrima medikų. Fiziniai sužalojimai gyja, tačiau, anot jos šeimai atstovaujančio advokato Mindaugo Vasiliausko, patirtos psichologinės traumos vis dar skaudžios. Dukrą auginantis vienišas tėtis neslėpė buvęs taip pat sukrėstas, kai sužinojo, kad užpulta ir sužalota jo dukra. O mušeika – Jurbarko politikės sūnus ir tituluotas sportininkas.

Ketvirtadienį Tauragės apylinkės teisėja Gražina Gudžiūnienė paskelbė, kad jaunuolis nuteisiamas trejiems metams ir keturiems mėnesiams nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant trejų metų terminui. Bendra neturtinė žala įvertinta 12 tūkstančių eurų. Dalį pinigų kaltinamojo šeima jau sumokėjo.

Vos prasidėjus tyrimui, visą Lietuvą sukrėtęs žiaurus paauglio smurtas tuoj sulaukė svarstymų viešoje erdvėje, kad įtakingi tėvai gali padėti sūnui išvengti atsakomybės. Tačiau prokurorai patikino, kad tai neįmanoma, o vaikino mama sustabdė narystę partijoje. Be to, vaikino sportinė karjera kaipmat žlugo.

Kaltinimą palaikanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė sako, kad ne visa po įvykių viešai eskaluota informacija buvo tikra. Anot prokurorės, byla buvo ištirta per gana trumpą laiką. Kaltinamas paauglys kaltės neneigė. Sužalotos merginos advokatas tvirtino, kad smurtautojo bendradarbiavimo nemato, mat jis aiškiai nepasakoja įvykio aplinkybių ir, anot advokato, prisipažino tik prispaustas įrodymų.

„Delfi“ primena, kad nukentėjusi mergina dar nepilnametė, tad byla nagrinėjama neviešame teismo posėdyje. Vaikino tėvai posėdžio metu iš salės buvo išprašyti, mat kaltinamasis jau sulaukė pilnametystės ir įstatyminių atstovų nebereikia.

Po teismo posėdžio prokurorė E. Mikalainienė atskleidė, kad teismo prašo realios laisvės atėmimo kaltinamajam.

„Paprašiau skirti kaltinamajam realią penkerių metų laisvės atėmimo bausmę. Įstatymas numato, jei kaltinamasis pripažįsta savo kaltę, o šiuo atveju, pripažįsta, todėl buvo taikomas sutrumpintas įrodymų tyrimas teisme“, – sako prokurorė.

Jei teismas tenkins prokurorės prašymą, reali atliekama bausmė, greičiausiai jaunuoliui bus trumpesnė. Baudžiamąją bylą išnagrinėjus pagreitinto proceso tvarka nuteistajam skiriama bausmė sumažinama trečdaliu.

Prokurorės prašoma bausmė yra itin griežta, mat nusikaltimą vaikinas padarė dar būdamas nepilnametis. Už jam inkriminuojamus nusikaltimus maksimali bausmė yra 11 metų už grotų.

Nusikaltimas įvykdytas gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val. Pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Sulaikius vaikiną paaiškėjo, kad įtariamasis neblaivus. Jam buvo nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA