Taršiems automobiliams bus siūloma pakartotinė techninė apžiūra | Kas vyksta Kaune

Taršiems automobiliams bus siūloma pakartotinė techninė apžiūra

BNS / Sniegė Balčiūnaitė 2022/12/13 20:21
Asociatyvi / Policijos ir aplinkosaugininkų reidas/ R. Tenio nuotr.

Netvarkingų taršių automobilių savininkai artimiausiu metu gali būti įpareigoti pakartotinai atlikti techninę apžiūrą. Kaip antradienį Seime sakė ministras Simonas Gentvilas, sprendimus žadama priimti vėliausiai kitų metų pradžioje.

„Iki Naujųjų metų su Saugaus transporto administracija (Lietuvos transporto saugos administracija – BNS), o gal per sausį sugebėsime pakeisti vidinius įsakymus, kad netvarkingos transporto priemonės būtų įpareigotos pakartotinai atlikti techninę apžiūrą“, – Seime antradienį teigė S. Gentvilas, pristatęs nuveiktus darbus ir informavo apie planus.

Lietuvos transporto saugos administracija BNS nurodė, kad šiuo metu kartu su Aplinkos ministerijos bei techninių apžiūrų įmonių asociacija „Transeksta“ tariamasi dėl pakeitimų.

Pasak įstaigos Komunikacijos ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėjos Eglės Kučinskaitės, derinama tvarka, diskutuojama dėl aiškių kriterijų.

„Dar vyksta bendri susitikimai ir ieškoma sprendimų, konkrečių šiai dienai dar nėra (…) O terminai – tikrai užtruks priimti sprendimus, ne šie metai“, – teigė BNS E. Kučinskaitė.

S. Gentvilas šį rugpjūtį paskelbė, kad galutinai atsisako planų įvesti automobilių taršos mokestį.

Seimas šiemet sausį atmetė įstatymą, kuriuo siūlyta atsisakyti automobilių registracijos mokesčio ir palikti tik kasmet mokamą taršos mokestį.

Dabar lengvųjų automobilių techninė patikra atliekama kas dvejus metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA