Pasigrožėkite: sužibo rankų darbo žaisliukais papuošta Kačerginės Kalėdų eglutė | Kas vyksta Kaune

Pasigrožėkite: sužibo rankų darbo žaisliukais papuošta Kačerginės Kalėdų eglutė Užliedžiuose nušvito Kalėdų miestelis

Įžiebta Kačerginės Kalėdų eglutė / KRS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kačerginėje įžiebta Kalėdų eglutė, kurią be jokių dvejonių galima vadinti natūralia gražuole. Net 100 spalvingų žaisliukų rankomis pagamino miestelyje gyvenanti dailininkė Rodika Morari. Kalėdų miestelis nušvito ir Užliedžiuose.

Į Liepų parką susirinkę kačerginiečiai džiaugėsi išskirtine eglute ir jaukiu Kalėdų miesteliu. Netrukus iš visureigio išlipo Kalėdų Senelis, kurį apspito būrys vaikų. Visi laukė dovanų ir stojo į eilutę fotografuotis, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Su geromis žiniomis į šventę atvyko ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris, kuris sveikino kačerginiečius su miestelio atgimimu ir artėjančiomis šventėmis.

„Kačerginė gražės ir toliau. Esame pasirengę Prieplaukos gatvėje įrengti aktyvaus laisvalaikio ir sporto zoną“, – pranešė naujieną statybų sektorių kuruojantis vadovas.

Kačerginės seniūnė Aistė Ivanovaitė-Petraitienė taip pat sveikino bendruomenę su artėjančiomis šventėmis ir dėkojo aktyviausiems pagalbininkams – dailininkei Rodikai bei sutuoktiniams Vytautui ir Daliai Jokužiams.

Užliedžiuose nušvito Kalėdų miestelis

Šventinis ketvirtadienis buvo ir Užliedžiuose. Užliedžių daugiafunkciame centre rinkosi čia įsikūrusios pradinės mokyklos bendruomenė. Pasitikdami šventes moksleiviai ir jų pedagogai paruošė programą, kurią pavadino „Saldi Kalėdų pasaka“. Į sceną vienas po kito lipo mažųjų artistų kolektyvai: šokėjai, dainininkai, aktoriai.

Po jų koncertą surengė ir profesionalūs Užliedžių laisvalaikio salės artistai, svečiai. Renginį vedė pats Kalėdų Senelis.

Daugiafunkcio centro direktorė Ingrida Levickienė pasveikino bendruomenę su artėjančiomis šventėmis ir pakvietė pažiūrėti filmą apie mokyklos gyvenimą.

Neseniai rekonstruotame Užliedžių daugiafunkciame centre įsikūrusi ne tik mokykla ir laisvalaikio salė, bet ir biblioteka, paruoštos patalpos medicinos punktui.

Greta centro Kauno rajono savivaldybė nupirko keletą sklypų ir juose įrengė sporto erdves, pastatė modulinį darželį. Šalia mokyklos vakar buvo įžiebta eglutė ir atidarytas Kalėdų miestelis. Jaukiomis spalvomis nušvito ir Šviesos skveras.

I. Levickienė džiaugėsi sukurtomis naujomis erdvėmis, tačiau konstatavo, kad mokykloje sparčiai daugėja mokinių, todėl darosi ankšta.

Daugiafunkcio centro statyboms vadovavęs Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Mantas Rikteris patikino, kad savivaldybė stebi demografines tendencijas Užliedžių seniūnijoje ir ieško įvairių sprendimų. Čia netrukus turėtų būti atidarytas naujas vaikų darželis, planuojama statyti ir daugiafunkcio centro priestatą. Giraitėje bus įrengtas parkas, iškils bažnyčia, o ateityje – ir mokykla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA