Raudondvaryje įžiebta Kauno rajono kalėdinė eglė | Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje įžiebta Kauno rajono kalėdinė eglė

/ R. Tenio nuotr.

Gruodžio 2-osios pavakarę įžiebta Kauno rajono kalėdinė eglė Raudondvario dvare. Gyventojus pasitiko Kalėdų dvasią kurianti muzika ir papuošimai. Šiemet ji virs didžiuliu žibintu, kurio šviesa spinduliuos viltį, tikėjimą ir bendrystę.

Kalėdos Raudondvario dvare kasmet turi vis kitokią spalvą. Buvo purpurinės, smaragdinės ir ledo Kalėdos. Šiemet Raudondvario dvarą nudažė karališkos, heraldinės spalvos – auksinė ir raudona.

„Kartą, seniai seniai, ant Nevėžio stačio kranto senoje Raudondvario pilyje gyveno grafas ir grafienė“ – taip prasidėjo eglutės įžiebimo šventės scenoje sekama Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto trupės pasaka. Joje buvo burtų, fėjų, stebuklingų dulkių, kurios grafams padovanojo ilgai lauktą įpėdinę grafaitę, pilies princesę. O paskui, kaip nutinka pasakose, užklupo negandų viesulas, tamsa, pūga ir prakeiksmas grafaitei: „Tu užmigsi ir miegosi 100 metų.“

Šiandien Raudondvario dvare buvo galima išgirsti ne tik Kauno valstybinio muzikinio teatro muziką – pasibaigus baleto spektakliui, laukė grupės „El Fuego“ koncertas, o vėliau žiemišką šerkšną tirpdė DJ Jovani diskoteka. Šeštadienį čia skambės ir visą šventinį laikotarpį gros Kalėdų radijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA