Kačerginė įžiebs eglutę, ant kurios nebus masinės gamybos blizgučių: kvies surasti ypatingą žaisliuką | Kas vyksta Kaune

Kačerginė įžiebs eglutę, ant kurios nebus masinės gamybos blizgučių: kvies surasti ypatingą žaisliuką

Kačerginėje ketvirtadienio, gruodžio 8-osios, vakarą bus įžiebta Kalėdų eglutė, ant kurios nerasite masinės gamybos blizgučių. Dailininkės Rodikos Morari 100 rankų darbo žaisliukų ir dekoracijos dvelkia šiluma ir primena vaikystę.

Iš Moldovos atvykusi moteris Kačerginėje gyvena antrus metus ir mielai prisideda prie bendruomenės gyvenimo: pramokusi lietuvių kalbos ėmė dainuoti ansamblyje „Šypsnis“, rengia parodas, piešimo pamokas vaikams ir suaugusiesiems, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Menininkės įsiliejimu į bendruomenę ypač džiaugiasi Kačerginės seniūnė Aistė Ivanovaitė. „Rodika yra nepaprastai aktyvi ir kūrybinga. Kiekvienas jos žaisliukas yra meno kūrinys“, – sakė seniūnė.

„Norėjosi priminti namų jaukumą, vaikystę ir, kas svarbiausia, Kalėdų šventės dvasinį gylį“, – savo darbų prasmę aiškino R. Morari. Eglutėje menininkė paslėpė ir vieną ypatingą žaislą, kurio mitologinę prasmę atskleis kiekvienam jį radusiam.

Dailininkė Rodika Morari / KRS nuotr.

Kačerginės Kalėdų eglutę supa jaukiai šviečiantys nameliai su bažnyčia, greta jų apsigyveno du besimeldžiantys angelai. „Kai lipdžiau angelą, jis linko. Iš pradžių mėginau taisyti. Vėliau supratau, kad jis meldžiasi. Už tai, ko dabar labiausiai reikia – taiką ir ramybę“, – šypsojosi menininkė.

Liepų parke esančiuose vintažiniuose skėčiuose, virš medinių namelių, kabo po dar vieną staigmeną. Neskubantys ir besimėgaujantys Kalėdų laukimu ją nesunkiai atras.

A. Ivanovaitė pasakojo, kad ruošiantis Kalėdų šventei būta jaudulio, teko skubėti, bet į pagalbą atėjo bendruomenė. Seniūnė už paramą ypač dėkinga Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui Šarūnui Šukevičiui ir bendrovės „Elinta“ vadovui Vytautui Jokužiui bei jo žmonai Daliai.

„Mūsų Kalėdų eglutė nekainuoja šimtų tūkstančių, bet yra unikali, svarbiausia, kad į jos puošybą bendruomenė įdėjo daug širdies“, – tvirtino seniūnė.

Kačerginės kurorto Kalėdų eglutės įžiebimo šventė vyks Liepų parke gruodžio 8 d., 18 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA