Pamatykite ir pašiurpkite: kaunietis „Golfą“ pavertė mirtina nusikaltimo scena | Kas vyksta Kaune

Pamatykite ir pašiurpkite: kaunietis „Golfą“ pavertė mirtina nusikaltimo scena

/ A. Kirtiklio nuotr.

Praeitą savaitę kauniečiai Žaliakalnyje užfiksavo kraupiai papuoštą „Volkswagen Golf“ automobilį. Ant automobilio stogo gulėjo lavonas be galvos, ant kapoto buvo pritvirtintas kirvis, o visas automobilis paženklintas kraujo dėmėmis. Susisiekus su automobilio savininku Mariumi Sabaliausku, pavyko sužinoti daugiau apie šį Helovyno projektą ir „Kas vyksta Kaune“ komanda nusprendė įamžinti automobilį šiurpioje atmosferoje prie Linkuvos dvaro.

Automobilis su istorja

Kaunietis automobilį pakėlė iš pelenų, kai šis prastovėjo kelis metus nenaudojamas, vaikinas sugalvojo įsigyti jau anksčiau turėtos markės automobilį ir jį pamodifikuoti saviems poreikiams.

„Automobilis su istorija, sugedus mano tokiam pačiam modeliui, ieškojau pakaitinės transporto priemonės, tai taip sumąsčiau, kad šita automobilio markę jau gerai pažįstu, ji man patinka vairuot ir sugalvojau nusipirkt tokį pat. Jis Žaliakalnyje apie 4-5 metus prastovėjęs, tai aš jį sutvarkiau, praėjau technikinę ir jis pilnai važiuojantis“, – teigė M. Sabaliauskas.

Kaip teigė pašnekovas, automobilio komplektacija paprasta, bet ne prasta. Po kapotu slepiasi 1.6 variklio tūris, 51 kw. benzinas. Nedidelio galingumo automobilis puikiai tarnauja ir leidžia papramogauti.

„Vasarą užsimaniau modifikacijų – pažeminti, užsidėti ratus ir panašiai. Ir jis tikrai neskaičiuoja paskutinių dienų. Kaip tik norisi, kad kuo daugiau tokių automobilių sutikti gatvėse“, – kalbėjo kaunietis.

Populiarėjanti Helovyno kultūra

Idėja sukurti tokį automobilį kilo dėl vis labiau populiarėjančios Helovyno kultūros Lietuvoje. Nors, anot automobilio savininko Lietuvoje tokių kūrinių dar maža, bet žmonės kiekvienais metais vis išradingesni.

„Idėja kilo jau iš seniau, labai norėjau kažką panašaus padaryt ir pagaliau atėjo ta diena kai pavyko. Vakaruose automobilių ir aplamai puošimosi Helovynui kultūra yra pakankamai išpuoselėta, taciau Lietuvoje puošimasis Helovynui tik įgauna pagreitį. Būtent ta priežastis ir paskatino atsiradimą šito kūrinio“, – pasakojo M. Sabaliauskas.

Prie automobilio puošybos dirbo trys jaunuoliai, o projektą užbaigė per 7 valandas. Konkrečios minties puošdami neturėjo, ėmė kas po ranka ir kūrė siaubu alsuojantį įvaizdį.

„Puošyboje kaip ir minties nebuvo, bet gavosi netyčia, tiesiog ką turėjom tuo ir naudojomės, neturėjo čia būt „marozas“, kaip visi galvoja, bet galima taip interpretuoti, kad keičiasi laikai, keičiasi ir žmonės ir kuo toliau tuo labiau mažėja Kaune tų „marozų“, – kalbėjo Marius.

Automobilio išdažymui netikru krauju kauniečiai naudojo „plastic dip“ dažus, kurie yra gumos pagrindu, todėl nuvalyti puošybos elementus neturėtų būti sunku, nors, kaip teigia vaikinas, nuvalyti visko ir neplanuojama. Vaikinai ant stogo pritvirtino lavono imitaciją, o ant automobilio kapoto savomis rankomis privirino kirvį. Gale automobilio taip pat kabo nuotaikingai išskaptuotas moliūgėlis.

Džiugins kauniečius

Kauniečiai planuoja Helovyno akciją, kurios metu nustebins ir kvies kauniečius nusifotografuoti su siaubūnišku automobiliu, o atėjusius taip pat vaišins saldainiais.

„Dar mintis yra tęsti Helovyno šventimą tradicija „trick or treat“ – pokštas arba saldainis, kurią darytume nuvažiavę į tam tikras lokacijas ir žmonės galėtų ateiti pasifotografuoti arba paprašyti saldainių.

Informaciją apie konkrečias lokacijas, kur atvažiuos automobilis, Marius paskelbs savo „Instagram“ paskyroje „markka.__”. Akcija vyks spalio 30 ir 31 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA