Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba optimizuojasi | Kas vyksta Kaune

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba optimizuojasi

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Siekdama efektyvinti savo veiklą, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko išteklių, išlaidų, darbo krūvių analizę ir parengė efektyvinimo procesus, kuriuos suderino su VMVT darbuotojų profesinėmis sąjungomis. Pagrindinis pradėtos optimizacijos tikslas – atsisakyti perteklinių tarnybos patalpų, konsoliduoti bendrųjų funkcijų vykdymą, o sutaupytas lėšas skirti darbuotojų atlyginimams.

Tokio paaiškinimo šią savaitę susilaukė portalas „Kas vyksta Kaune“, pateikęs keletą klausimų Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai apie rugsėjo mėnesį viešai jos praneštą 110 darbuotojų atleidimą. Dera priminti, kad informacija apie būsimus grupinius darbuotojų atleidimus skelbiama Užimtumo tarnybos svetainėje.

Paprašius detalizuoti, ar įspėjimų apie atleidimą iš darbo išdalinimas tokiam dideliam kiekiui darbuotojų nereiškia VMVT ketinimo naikinti arba mažinti savo regioninius padalinius (tarp jų – ir esantį Kaune), internetiniu laišku žurnalistei paaiškinta, kad Tarnyba iš rajonų nepasitraukia.

Tačiau ji planuoja atsisakyti dalies departamentų teritorinių padalinių patalpų arba pakeisti jas į mažesnes bei ekonomiškesnes patalpas. Ir tuo pačiu siekiama sutaupyti, atsisakant šiuo metu vykdomų šildymo sistemos priežiūros, kūrenimo bei aplinkos tvarkymo darbų.

Taip pat yra numatoma pereiti prie naujos dokumentų valdymo sistemos. Kadangi, anot atsakymą portalui „Kas vyksta Kaune“ parengusio VMVT Viešųjų ryšių skyriaus, „įgyvendinus numatomus struktūrinius pakeitimus, šių bendrųjų funkcijų atlikimas tampa perteklinis. O tai ypač aktualu, kylant energetikos kainoms. Sumažėjus patalpoms, perėjus prie naujos dokumentų valdymo sistemos, mažėja ir jas aptarnaujančio personalo poreikis“.

Tačiau VMVT atsakyme nenutylėta, kad „optimizacija palies 20 bendrųjų funkcijų (vairuotojų, administratorių, patalpų prižiūrėtojų ir pan.) pareigybių, esančių Kauno departamente“. Šias, bendrąsias funkcijas atliekantiems Kauno departamento darbuotojams buvo pasiūlytos kitos pareigos, ir 8 darbuotojai jau sutiko jas užimti. O kiti sprendimai, susiję su likusiais „optimizuojamais” darbuotojais, yra derinami.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai pabrėžia, kad nesumažės patikras atliekančių, sertifikatus išduodančių ar kitų VMVT valstybinės kontrolės ir priežiūros funkcijas vykdančių specialistų. Nes vykstančio pokyčio esmė – efektyvinti Tarnybos veiklą, bet ne sumažinti paslaugų prieinamumą. Taip pat – užtikrinti ir paslaugų apimtis bei kuo geresnę jų kokybę.

„Modernizavus VMVT skambučių centrą, gyventojų konsultavimas vyksta greičiau ir sklandžiau. Daugelį paslaugų gyventojai gali gauti ir nuotoliniu būdu. Nuolat paprastindama administracinę bei biurokratinę naštą, Tarnyba ir toliau nuosekliai investuoja į paslaugų prieinamumo bei kokybės gerinimą“, – informuoja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Viešųjų ryšių skyrius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA