V. Matijošaičiui ir „Vieningo Kauno“ frakcijai įteikti „šaukimai“ į Rusijos kariuomenę | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaičiui ir „Vieningo Kauno“ frakcijai įteikti „šaukimai“ į Rusijos kariuomenę

/ R. Tenio nuotr.

Antradienį vykusio Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžio pradžioje į salę atėjęs protestuotojas merui Visvaldui Matijošaičiui ir valdančiosios „Vieningo Kauno“ frakcijos nariams išdalinti „šaukimai“ atsiliepti į Rusijos Federacijos vykdomą mobilizaciją.

Anot tylią protesto akciją surengusio jaunuolio, šia akcija siekiama išreikšti nepasitenkinimą „Vieningo Kauno“ frakcijos narių beširdišku požiūriu į Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio verslo Rusijoje dalyvavimą mobilizuojant savo darbuotojus.

Paskelbus apie dalinę mobilizaciją Rusijoje, įmonėms atsirado pareigą pateikti šaukimo punktams pas juos dirbančių karo prievolininkų sąrašus. Akcijos organizatoriai teigia, kad iš Rusijos dar nepasitraukusios įmonės tiesiogiai dalyvauja kare prieš Ukrainą. Teigiama, kad Kauno meras vykdydamas „Vičiūnų grupės“ fabriko Kaliningrade darbuotojų mobilizaciją tiesiogiai dalyvauja kare prieš Ukrainą, o merą palaikantys „Vieningo Kauno“ frakcijos nariai – tiesiogiai remia karą Ukrainoje.

„Deja, bet nepaisant šių naujų faktų, „Vičiūnų grupės“ pasitraukimas iš Rusijos rinkos ir toliau lieka nežinioje. Kiek dar turės žūti nekaltų ir už savo laisvę kovojančių ukrainiečių, kad „Vieningo Kauno“ frakcijos nariai nebesitaikstytų su savo lyderio verslo veikla Rusijoje? Kada bus pasiektas sąžinės ir moralės dugnas?“ – komentavo akcijos organizatoriai.

Tos pačios protestuotojų grupelės atstovai tarybos posėdžiuose lankosi ne pirmą kartą, birželio mėnesį vykusiame tarybos posėdyje kitas jaunuolis atėjo su plakatu, kuriame buvo užrašytas retorinis klausimas merui – „Mere, ar dar nepavargot trauktis iš Rusijos?“. O rugsėjo 1-ąją susirinkę protestuotojai prie Kauno savivaldybės įteikė merui medalį už meilę Putinui.

Spalio pradžioje, pristatant atnaujintą Dariaus ir Girėno stadioną, meras žurnalistams sakė, jog gailisi sprendimo investuoti Rusijoje ir teigė, kad vyksta verslo pardavimo darbai.

„Nejaukiai jaučiamės ir mes toje šalyje nebedirbsime. Kiekvienoje šalyje būnant, kuri veda tokią politiką, kaip šiai dienai Rusija, yra nejauku, nemalonu“, – antradienį Kaune žurnalistams sakė V. Matijošaitis.

Jis kalbėjo, kad „Vičiūnų grupės“ verslo pardavimas Rusijos Kaliningrado srityje nevyksta taip greitai, kaip norisi.

„Verslas yra padėtas ant stalo, pasamdyta kompanija, kuri ruošia to verslo pardavimą. Tai tiek, ir viskas. Aš norėčiau, kad jis būtų anksčiau, bet gyvenimas taip dėlioja, bet bus realizuotas ir atsisakysim“, – sakė V. Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA