Kauno atliekų tvarkymo įmonėje sunkiai sužalota moteris | Kas vyksta Kaune

Kauno atliekų tvarkymo įmonėje sunkiai sužalota moteris

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio rytą Kauno atliekų tvarkymo įmonėje „Ekonovus” sunkiai sužalota darbuotoja. Artimieji mano, kad dėl patirtų sužalojimų moteris gali nebevaikščioti ir prašo nelaimingą atsitikimą paviešinti, kad apskritai visos Lietuvos įmonės susirūpintų darbuotojų sauga ir sveikata.

„Norėjau pranešti apie nelaimingą atsitikimą. Šiandien ryte moteris dirbdama nukrito iš tariamai 4 m ir susilaužė stuburą bei prasikėlė galvą. Šiuo metu operuojama Kauno klinikose. Įvykis nutiko „Ekonovus” atliekų rūšiavimo aikštelėje”, – trečiadienį apie 17.55 val. naujienų portalą informavo skaitytojas.

Dėl nelaimės trečiadienį į „Kas vyksta Kaune” kreipėsi ir dar viena skaitytoja. „Moteris labai stipriai susižalojo, galva prakirsta ir nugaros slanksteliai pažeisti, tikėtina, kad nebevaikščios”, – rašė ji. Moters teigimu, sužeista „Ekonovus” darbuotoja įmonėje buvo naujokė – dirbo apytiksliai 6 dienas. Ji taip pat teigė, kad nelaimė galėjo įvykti dėl galimai nevykdytų darbo saugos reikalavimų.

„Žinau tik tiek, kad ten kažkoks kartonas užsikimšdavo ir nebuvo galima žmonėms eit jo atkimšt, bet jie nuolat eidavo. Taip pasakojo viena iš įmonės darbuotojų. Manau, dėl nuolatinių taisyklių pažeidinėjimų, kad įmonė į tai nereagavo, žinant, kad yra problema, ir įvyko ta nelaimė. Faktas, naujas žmogus pamatė, kad kiti daro ir pati turbūt norėjo pasirodyti”, – galimas nelaimės aplinkybes spėliojo moteris.

Moteris esą turi duomenų, kad „Ekonovus” visokeriopai padės nukentėjusiajai, tačiau mano, kad pagalba gali būti nepakankama.

„Manau, reikia pagarsint nelaimę, kad įmonė sureaguotų į šią situaciją. Ir kad daugiau neįvyktų tokių nelaimių. Taip, džiaugiamės, kad moteris iš vis gyva. Tačiau pasekmės siaubingos. Manau, daugelyje įmonių yra kažkokių saugos nesilaikymų ir reiktų atidžiai tai stebėti, kad neįvyktų tokios tragedijos, kurios sugadina žmonėms gyvenimus”, – teigė skaitytoja.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Ekonovus” generalinis direktorius Romas Draskinis, nelaimė įvyko trečiadienio rytą, o nukentėjęs asmuo nedelsiant išgabentas į gydymo įstaigą.

„Rugpjūčio 24 d., trečiadienį, Kaune bendrovės „Ekonovus” atliekų rūšiavimo centre įvyko nelaimingas atsitikimas – krisdamas susižalojo darbuotojas. Nukentėjusiam darbuotojui buvo nedelsiant iškviesta pagalba, jis išvežtas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, žmogaus gyvybei pavojaus nėra, tačiau sužeidimai rimti”, – rašoma komentare.

Įmonės vadovo R. Draskinio teigimu, nelaimingo įvykio aplinkybės tiriamos.

„Apgailestauju dėl įvykusios nelaimės. Darbuotojų saugumas mums visuomet svarbiausias, taip buvo ir yra, tačiau, deja, nelaimės nepavyko išvengti. Nuolat bendraujame su nukentėjusio žmogaus šeimos nariais, bendradarbiaujame su pareigūnais, draudimo bendrove. Toliau aiškinamės, kaip ši nelaimė įvyko ir ko privalome imtis, kad tokie atvejai įmonėje nepasikartotų”, – sakė R. Draskinis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA