Po gaisro Kauno atliekų tvarkymo įmonėje aplinkosaugininkai pradeda neplaninį tyrimą | Kas vyksta Kaune

Po gaisro Kauno atliekų tvarkymo įmonėje aplinkosaugininkai pradeda neplaninį tyrimą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naktį atvira liepsna degęs atliekų tvarkymo paslaugas teikiančios įmonės „Ekonovus“ angaras patraukė ir Aplinkos apsaugos departamento dėmesį. Į įvykio vietą buvo iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji laboratorija oro taršai matuoti.

Kaip jau rašyta, gegužės 14 dieną, apie 01.01 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kaune, Vandžiogalos plente, dega angaras. Į nelaimės vietą sugužėjo ir ugniagesiai, ir aplinkosaugininkai.

„Po naktį įvykusio gaisro vienoje Kauno atliekų tvarkymo įmonėje Aplinkos apsaugos departamentas pradės neplaninį įmonės patikrinimą“, – sakė Kauno aplinkos kokybės skyriaus vedėjas Vaidas Laukys.

Anot Aplinkos apsaugos departamento, apie gaisrą atliekų tvarkymo įmonėje pranešta šiąnakt, kiek po 2 val. Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai iškart nuvyko į įvykio vietą, kur jau dirbo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai.

Į vietą buvo iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji laboratorija oro taršai matuoti.

Kaip pažymima pranešime, preliminariais duomenimis, gaisro židinys – atliekų tvarkymo įmonės angare, ten degė pakuočių atliekos – apie 90 proc. popieriaus ir kartono ir apie 10 proc. plastiko.

Kaip sakė Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Donatas Mikelskis, apie 7.30 val. gaisras buvo beveik užgesintas – keli likę ugniagesių ekipažai stebėjo padėtį ir gesino smilkstančias atliekas, kad ugnis vėl neįsiliepsnotų.

Tuo metu, kaip komentavo atliekų tvarkymo bendrovės „Ekonovus“ generalinis direktorius Romas Draskinis, gaisro nuostoliai nustatinėjami.

„Gaisro metu žmonės nenukentėjo – sudegė angare buvusios atliekos bei įranga, taip pat apgadintas pats angaras. Tikslūs nuostoliai kol kas yra nustatinėjami. Šiuo metu pradėtas tyrimas gaisro priežasčiai nustatyti, todėl esame pasiruošę bendradarbiauti su atsakingomis institucijomis, suteikiant jiems visą reikalingą informaciją“, – teigė R. Draskinis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA