Užtikrintai ietį metusi L. Jasiūnaitė pateko į Europos čempionato finalą | Kas vyksta Kaune

Užtikrintai ietį metusi L. Jasiūnaitė pateko į Europos čempionato finalą

delfi.lt / Aurimas Kuckailis 2022/08/18 11:51
Europos lengvosios atletikos čempionatas. Ieties metimo atranka. Liveta Jasiūnaitė / A. Pliadis/LLAF nuotr.

Viena iš Lietuvos rinktinės lyderių 28-erių Liveta Jasiūnaitė prisijungė prie lietuvių, tęsiančių kovas savo rungčių finaluose. „Oras gaivus, mes pripratę prie tokio oro. Gal kiek buvo ankstoka, bet džiaugiuosi, kad prasibudinau“, – po ketvirtadienį ryte vykusios Europos čempionato ieties metimo atrankos kalbėjo lietuvė.

L. Jasiūnaitė paskutiniame Europos čempionate 2018 metais Berlyne tapo prizininke – ietį numetusi 61,59 m iškovojo bronzinį apdovanojimą. Nenuostabu, kad su ja siejamos viltys ir Bavarijos sostinėje.

Norint patekti į finalą atrankos dalyvėms reikėjo įveikti kvalifikacinį 61 m normatyvą arba patekti tarp 12 geriausią rezultatą pademonstravusių metikių.

L. Jasiūnaitė pirmuoju bandymu ietį numetė 56,12 m, antruoju šovė tiesiai į finalą – įrankį numetė 61,85 m ir įvykdė kvalifikacinį normatyvą. Toliau už lietuvę A grupėje niekas nemetė, o tiesioginį bilietą taip pat pasičiupo 61,28 m numetusi graikė Elina Tzengko.

„Pirmą metimą dariau atsargiau. Visas mintis dėjau į kvalifikaciją, nes ties tuo viskas gali ir pasibaigti. Dabar galima sakyti esu tarp lyderių, penketuke, stengiausi neišsikrauti, pasilikti jėgų finalui, kad galėčiau ten pakovoti, – kalbėjo L. Jasiūnaitė. – Tikrai nebuvau atsipalaidavusi, vis tiek turėjau susikaupti, reikėjo pastangų. Aišku, nebuvo ir taip, kad draskiausi dėl to antro metimo.“

Asmeninis lietuvės rekordas – 63,98 m, o toliausiai šįmet ietį ji metė pasaulio čempionato Judžine atrankoje – 63,80 m.

„Fiziškai jaučiuosi gerai. Pasaulio čempionate gavau geros patirties, stengiausi išanalizuoti, kas buvo ne taip, ieškojau, kur buvo klaidos, nes jos buvo padarytos. Nežinau, ar pasiekiau sportinės formos piką, tačiau esu gerame pasiruošime. Viskas po sezono paaiškės. Ar iššausiu, kam esu pasiruošusi, parodys tik laikas, – sakė praėjusio Europos čempionato prizininkė. – Finale visos varžovės bus ryškios. Kiekviena diena yra nauja, sunku kažką prognozuoti, dėl medalių ypač. Neaišku, kas iššaus. Vieną dieną nieko nedarai ir ietis lekia, o kitą – maksimaliai viską darai, bet kažkas nesusiderina, pilno judesio junginio nėra.“

Į finalus, kurie vyks penktadienį vakare jau prasibrovė abu Lietuvos disko metikai Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius bei trišuolininkė Dovilė Kilty.

Moterų ieties metimo finalas vyks šeštadienį 21.25 val. Lietuvos laiku.

3000 m kliūtinio bėgimo atrankoje ketvirtadienį ryte dalyvavo 21-erių metų Greta Karinauskaitė. Lietuvė distanciją įveikė per 9 min 55,11 sek. ir bendroje įskaitoje iš 31 dalyvės užėmė 18-ą vietą. Į finalą pateko 15 atlečių.

„Galėjo būti geriau, bet nepavyko. Atrodė, kad pabaigoje galėčiau bėgti, bet jau neišeina. Norėjau asmeninio rekordo, čia buvo su kuo bėgti, bet nepavyko. Aišku, būtų buvę smagu patekti į finalą, bet labai sunku“, – po atrankos mintimis pasidalino G. Karinauskaitė.

Praėjusiame Europos čempionate į geriausiųjų šešetukus prasibrovė net septyni lietuviai: auksu pasidabino A.Gudžius, bronza – L.Jasiūnaitė, ketvirtas vietas užėmė ėjikė Brigita Virbalytė ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, ėjikė Živilė Vaiciukevičiūtė finišavo penkta, o bėgikai Agnė Šerkšnienė ir Simas Bertašius šeštas pozicijas užėmė atitinkamai 400 m bei 1500 m rungtyse.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA