R. Meilutytė pasipuošė Europos čempionato auksu | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytė pasipuošė Europos čempionato auksu

delfi.lt 2022/08/17 19:38
Rūta Meilutytė / LPF nuotr.

Paskutinį Romoje vykstančio Europos čempionato vakarą papuošė italės Benedettos Pilato ir Rūtos Meilutytės kova 50 m plaukimo krūtine rungties finale, kuriame triumfavo sportininkė iš Kauno. R. Meilutytė savo trofėjų sąrašą papildė 2022-ųjų Europos čempionės titulu.

Nuo pirmų metrų į priekį išsiveržusi R. Meilutytė distanciją įveikė per 29.59 sek. ir iškovojo 1-ą vietą.

Pasaulio rekordininkė Benedetta Pilato liko antra – 29.71 sek., bronzą iškovojo britė Imogen Clark – 30.31 sek. Arti prizininkių trejeto liko italė Arianna Castiglioni – 30.43 sek.

Finalo plaukimo rezultatai / LPF nuotr.

Medalius Romoje iškovojusius Lietuvos plaukikus trečiadienio vakarą pasveikino premjerė Ingrida Šimonytė: „Lietuvos delegacijos sportininkai, atiduodami visas jėgas ir išskleisdami savo talentą, ne kartą džiugino, vertė jaudintis ir dovanojo progas didžiuotis, išryškindami Lietuvos vardą keturių medalių spindesiu. Ačiū visiems atletams už šias drauge išgyventas emocijas ir nuoširdūs sveikinimai prizininkams, linkiu, kad šie pasiekimai motyvuotų jus ir ateities sportinėms viršūnėms“, – sakoma premjerės sveikinime.

R. Meilutytė įspūdingą greitį demonstravo antradienį pusfinalyje, kuriame atplaukė pirma (29.44 sek.), pagerino jai priklausiusį Lietuvos rekordą, o nuo pasaulio rekordo atsiliko viso labo tik 0.14 sek.

Kotryna Teterevkova pusfinalyje nuotolį įveikė per 31.07 sek. ir bendroje įskaitoje liko devinta. Jai iki finalinio aštuntuko pritrūko vos 0.02 sek. R. Meilutytė kvalifikacijoje nuotolį įveikė per 30.12 sek., trečiame atrankos plaukime buvo greičiausia ir į pusfinalį žengė su 3-iu rezultatu.

Tai trečias karjeroje R. Meilutytės Europos čempionato (ilgame baseine) aukso medalis. 2014 metais Berlyne ji triumfavo 50 m plaukimo krūtine rungtyje, 2016 metais – Londone dvigubai ilgesnėje distancijoje.

Beje, ji – šios rungties pasaulio čempionė: birželį Budapešte vykusiose planetos pirmenybėse lietuvė finale nuotolį įveikė per 29.70 sek. ir iškovojo aukso medalį.

Šią vasarą Londono olimpinė čempionė iš viso iškovojo keturis medalius aukščiausio rango varžybose – po du pasaulio ir Europos pirmenybių bronzos ir aukso apdovanojimus.

Romoje Lietuvos plaukikai be Rūtos paskutinio apdovanojimo iki šio vakaro jau buvo pelnę tris medalius. Andrius Šidlauskas iškovojo bronzą 100 m plaukimo krūtine finale, tos pačios moterų rungties bronzine prizininke tapo R. Meilutytė, bronziniu apdovanojimu pasidabino K. Teterevkova (200 m krūtine).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA