Po apsilankymo Santakos parke – kauniečio pyktis: pinigus paima, bet elementaraus patogumo nesuteikia | Kas vyksta Kaune

Po apsilankymo Santakos parke – kauniečio pyktis: pinigus paima, bet elementaraus patogumo nesuteikia

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi įtūžęs kaunietis, kurio smagų pasibuvimą su dukra Santakos parke sugadino vienas esminis dalykas – viešojo tualeto nebuvimas. Anot vyro, prireikė nemažai laiko, kol rado tualetą. 

„Šeštadienį (liepos 23 d.) tiesiog galvojau sprogsiu iš įtūžio šioje mūsų korumpuotoje šalyje. Nuvykome su dukryte pasimėgauti sūpynėmis prie Kauno pilies (kaip puikiai sugalvota – vienos sūpynės vienoje pusėje naujutėlaičio stadiono, kitos kitoje).

Ir viskas tikrai nuostabiai įrengta kaip viešo naudojimo vietoms. Bet kaip sakoma, nieko nėra už dyką – valandą parkavimo vietos kainuoja eurą (ir tai, jei pasiseks rasti vietą). Kita didžiulė aikštelė prie buvusio „Lituanicos“ pastato – vėlgi darbščiai renka pinigus. Automobilių jūra. Apmokestinami ir savaitgaliais.

Bet va jūs man sakykit ir miesto valdžios paklauskit, kur yra kilometro spinduliu bent vienas tualetas, jei reikalas prispyrė už šitiek kasdien surenkamų pinigų už parkavimą, kad ten praleisti laiką?“, – vienas ir vienintelis klausimas kirbėjo kauniečio galvoje.

Kaunietis piktinosi ir toliau, o vietos, kur atlikti gamtinius reikalus, teko paieškoti.

„Mus su dukryte prispaudė reikalas vidury santakos, kentėjom dantis sukandę, į bažnyčią nepatogu, į Kauno pilį kažkur daryt irgi negražu, o į krūmus – pilna žmonių. Taip, žinau, nors ir vaikas, bet mes kitaip išauklėti.

Galų gale su ašarom akyse (o aš su garu virš galvos iš pykčio), su pasisėdėjimais ir kančiomis šiaip ne taip atėjom iki „Pilies sodo“ kavinės WC, kur galiausiai išsivadavom nuo savo nemalonios situacijos. Tačiau mūsų smagi diena ir krykštavimas sūpynių aikštelėse buvo tiesiog sunaikinti.

Ypač mažosios, kuriai jau net nebuvo galima pakelti nuotaikos net su ledais. Nežinau, kodėl iki šiol Kauno santakoje nėra viešųjų tualetų. Aš net neabejoju, kad tai yra nutikę ne mums vieniems, kiti galbūt buvo tiesiog priversti stumti į kelnes. Bet už šitiek surinktų pinigų kasdien, nepastatyti bent keletą tualetų, yra tiesiog vulgaru“, – savo nemalonią istoriją baigė pasakoti skaitytojas.

Kada planuojama šioje vietoje įrengti tualetus, naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo  Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

„Automatinis viešasis tualetas Santakos parke prie vaikų žaidimo ir treniruoklių aikštelės planuojamas įrengti dar šiais metais – žiemos pradžioje“, – teigė ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA