Paaiškėjo naujųjų viešųjų tualetų kaina Kaune | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo naujųjų viešųjų tualetų kaina Kaune

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai atkreipė dėmesį į Ąžuolyne iškilusius modernius viešuosius tualetus. Šiais tualetais pasinaudoti galimybės kol kas nėra, tačiau tokie tualetai atsiras ir kitose Kauno erdvėse – Nemuno saloje ir Santakos parke. Anot savivaldybės atstovų, šie tualetai miestui atsiėjo 273 tūkst. eurų.

Keturi tualetai visame mieste

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė, modernūs viešieji tualetai bus įrengti Kauno Ąžuolyno parke, Nemuno saloje ir Santakos parke.

„Užbaigus atnaujinti Santakos parką ir Kauno Ąžuolyną bei sutvarkyti aplinką Nemuno saloje, šiose erdvėse numatyta iš viso įrengti keturis modernius viešuosius tualetus. Du stacionarūs automatiniai tualetai dar šiemet pradės veikti Ąžuolyne, po vieną bus įrengta Santakos parke ir Nemuno saloje taip pat“, – teigė R. Savickienė.

Priežiūra automatinė

Naujieji tualetai bus išmanūs, po klientų apsilankymo tualetas pats išsivalys. Būdelėje taip pat bus įrengta visa reikiama įranga apsilankiusiems gyventojams.

„Automatiniai viešieji tualetai veiks visą parą. Už paslaugą bus galima atsiskaityti euro monetomis arba banko kortele. Tai padarius, automatiškai atsivers durys.

Po apsilankymo WC užsirakina, nuplaunamos grindys ir kiti elementai. Viduje esanti įranga – antivandalinė ir pagaminta iš nerūdijančio plieno. Kabinos šildomos, įrengta rankų plautuvė, veidrodis, rankų džiovintuvas, higieniški popieriaus ir muilo dozatoriai“, – paaiškino savivaldybės atstovė.

Pigesnis už „auksinį“ tualetą

Kiek kainuos pasinaudoti automatiniu viešuoju tualetu, bus skelbiama, kai bus užbaigti statybos darbai tvarkomuose objektuose.

„Kauno Ąžuolyno rekonstrukcijos techniniame projekte rangovo pasiūlyta, automatiškai išsivalančio tualeto su prijungimu prie miesto tinklų kaina – 68 365 Eur su PVM“, – informavo R. Savickienė.

Už visų keturių tualetų įrengimą savivaldybė sumokės 273 460 eurų.

Primename, jog Kauno savivaldybė 2008 metais buvo pastačiusi tualetą Senamiestyje, netoli Kauno pilies, tačiau konteineriniam tualetui pasenus ir surūdijus šį nuspręsta parduoti. „Auksiniu“ pramintą viešąjį tualetą Kauno savivaldybė pastatė už 153 tūkst. eurų, o jo pirkimo aplinkybėmis susidomėjo teisėsauga. Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šio objekto statyba buvo neteisėta.

Dėl jo statybos aplinkybių buvo teisiami 12 turto iššvaistymu, piktnaudžiavimu, dokumento klastojimu ir disponavimu suklastotu dokumentu kaltintų asmenų – savivaldybės valdininkai ir bendrovės „TK sprendimai“ atstovai. Dauguma jų vėliau buvo išteisinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA