G. Nausėda išvyko į Kijevą: kreipsis į ukrainiečių tautą | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda išvyko į Kijevą: kreipsis į ukrainiečių tautą papildyta: Kijeve lankosi ir A. Anušauskas

BNS 2022/07/28 08:08
Asociatyvi / G. Nausėdos vizitas Ukrainoje / R. Dačkaus nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Kijeve susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Kaip ketvirtadienio rytą pranešė Prezidentūra, G. Nausėda taip pat sakys kalbą kreipdamasis į Ukrainos tautą Aukščiausioje Radoje.

Lietuvos prezidentas planuoja įteikti V. Zelenksiui Vytauto Didžiojo ordiną su aukso grandine. Šis aukščiausias Lietuvos valstybės apdovanojimas Ukrainos vadovui skirtas už nuopelnus kartu su ukrainiečių tauta ginant laisvę ir demokratines vertybes Europoje.

Ketvirtadienį taip pat planuojamas Prezidento apsilankymas brutalią Rusijos karių agresiją patyrusioje Irpinėje šalia Kijevo.

Rusija vasario 24 dieną pradėjo pasaulio Vakarų pasipiktinimą sukėlusią karinę invaziją į Ukrainą. Beveik pusmetį besitęsiant Rusijos karui prieš Ukrainą Europos Sąjunga iki šiol yra patvirtinusi šešis sankcijų Kremliui paketus. Ukrainai suteiktas Europos Sąjungos šalies-kandidatės statusas.

Papildyta 9.45 val.

Kijeve lankosi ir A. Anušauskas

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ketvirtadienį pradeda vizitą Kijeve, kur susitiks su Ukrainos gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu.

Šalių ministrai aptars paramą su Rusija kariaujančiai Ukrainai.

„Yra daug klausimų, susijusių su karine parama, kurią Lietuva suteikė ir suteiks Ukrainai kovojant su Rusijos agresija“, – „Twitter“ paskyroje rašė A. Anušauskas.

Remiantis Krašto apsaugos ministerijos skelbiama darbotvarke, jis Ukrainoje praleis dvi dienas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA