„Daumantai LT“ pardavė padažų gamyklą Karaliaučiuje | Kas vyksta Kaune

„Daumantai LT“ pardavė padažų gamyklą Karaliaučiuje

BNS 2022/06/23 11:33
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuviškų padažų ir pagardų gamintoja „Daumantai LT“ pranešė pardavusi Rusijos Kaliningrado mieste esančios gamyklos akcijas, pranešė bendrovė.

„Daumantai LT“ praėjusią savaitę neįvardijamam pirkėjui pardavė Nyderlandų įmonę „KL Food Group BV“, kuri valdė 65 proc. Kaliningrado srityje veikusios „Agroprodukt“ gamyklos akcijų. Pasak įmonės atstovų, nei sandorio sumos bei kitų sąlygų, nei pirkėjo dėl konfidencialumo susitarimų atskleisti negalima.

Apie pasirašytas pirmines sutartis dėl akcijų pardavimo „Daumantai LT“ pranešė dar gegužės pradžioje.

Anot bendrovės direktoriaus ir akcininko Sauliaus Grinkevičiaus, tai buvo vienas sudėtingiausių sprendimų, nes teko ne tik susitaikyti su dideliais nuostoliais, bet ir organizuoti akcijų pardavimą ypatingomis sąlygomis.

„Morališkai su ja atsisveikinome pačią pirmą karo dieną, nutraukę visus ryšius su šia gamykla ir pradėję ieškoti, kam ją perleisti, o praeitą savaitę pasirašėm pirkimo-pardavimo sutartį. Tai nebuvo įprastas verslo pardavimo sandoris pagal realią vertę ar kokias nors prognozes. Mes tiesiog padarėme tai, ką turėjome padaryti, neskaičiuodami nei nuostolių, nei laiko ar rizikų“, – pranešime sakė S. Grinkevičius.

Anksčiau jis BNS sakė, kad užbaigus Nyderlandų bendrovės pardavimo sandorį, tiek jos turtas, tiek akcijos atiteks investuotojams.

„Šiuo sandoriu sprendžiamas ne mūsų investicijų susigrąžinimo klausimas, o realizuojamas principinis vasario mėnesio sprendimas – nieko neturėti bendro su tos šalies rinka. Pozicijos nekeitėme nuo pat sprendimo priėmimo vasarį“, – BNS gegužę teigė S. Grinkevičius.

„Daumantai LT“ balandį skelbė, kad nekontroliuoja Kaliningrado įmonės ir neturi galimybės jos uždaryti, todėl ieško akcijų paketo pirkėjo. Iki karo įmonei „Agroprodukt“ ji tiekdavo žaliavas, tarą gaminiams, taip pat pirkdavo kai kurią produkciją.

Pasak S. Grinkevičiaus, dabar „Daumantai LT“ koncentruosis į maisto gamybą Lietuvoje.

Pasak portalo lrt.lt, likusią įmonės akcijų dalį valdo „Agroprodukt“ vadovas Artūras Pauliukaitis ir Kaliningrado verslininkas Valerijus Samoilenka – atitinkamai 21 ir 14 proc.

„Daumantai LT“ pernai patyrė 98,4 tūkst. eurų nuostolių (2020 metais uždirbo 89,4 tūkst. eurų grynojo pelno), jos apyvarta iš pagrindinės veiklos siekė 7,72 mln. eurų – 7,5 proc. daugiau nei 2020 metais (7,18 mln. eurų).

45,1 proc. „Daumantų LT“ akcijų valdo įmonės direktorius S. Grinkevičius, 44,9 proc. – Robertas Neimontas, 10 proc. – Romanas Seliava.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA