Lietuvoje startuoja iki liepos truksianti saugaus eismo akcija | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje startuoja iki liepos truksianti saugaus eismo akcija

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Nuo gegužės 12 d. iki liepos 8 d. Lietuvos miestuose ir miesteliuose vyks prevencinė saugaus eismo akcija „Būk saugus, atsargus ir sveikas“. Akcija skirta atkreipti įvairių eismo dalyvių dėmesį į saugaus eismo svarbą, skatinti visus eismo dalyvius keliuose ir gatvėse elgtis atsakingai, dėvėti liemenes, atšvaitus, segėti saugos diržus, būti atidiems ir gerbti vieniems kitus kelyje.

Vykdant šią akciją bus bendradarbiaujama su policijos komisariatais, visuomenės sveikatos biurais, priešgaisrinėmis gelbėjimo tarnybomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, savivaldybėmis, seniūnijomis, kultūros centrais.

Anot VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos (Kelių direkcija) direktoriaus Remigijaus Lipkevičiaus, projektas leis sutelkti bendras pastangas saugaus eismo gerinimo srityje, padedant ugdyti eismo dalyvių kultūrą ir atsakomybę. Glaudžiu tarpusavio institucijų, kurioms svarbus žmogaus saugumas ir sveikata, bendradarbiavimu sieksime išvengti beprasmiškų žūčių ir sužalojimų Lietuvos keliuose ir gatvėse. Nes saugumas keliuose – visų mūsų bendras rūpestis ir atsakomybė.

Kaip rašoma Kelių direkcijos pranešime žiniasklaidai, „Būk saugus, atsargus ir sveikas“ akcija vyks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Marijampolės, Tauragės, Utenos, Alytaus ir Telšių apskrityse bei bus labiau orientuota į atokiau nuo didžiųjų Lietuvos miestų centrų gyvenančius bendruomenių narius – vaikus, paauglius, senjorus. Dalis renginių bus skirti ir Tarptautinei vaikų gynimo dienai bei Tėvo dienai paminėti.

Akcijos metu įrengtose pagrindinėse trijų institucijų (Kelių direkcijos, policijos komisariato ir visuomenės sveikatos biuro) veiklų stotelėse veiks saugos diržų imitavimo demonstravimo ir automobilio apsivertimo įrenginiai, kuriuose dalyviai galės išbandyti saugos diržų efektyvumą ir suprasti jų svarbą, taip pat dalyviai bus supažindinami su įvairiomis saugaus eismo temomis, pvz., kaip taisyklingai naudoti atšvaitus, sužinoti, koks turi būti techniškai tvarkingas dviratis bei prisiminti dviratininkų saugaus eismo taisykles.

Dėmesys bus skiriamas ir paspirtukų vairuotojams, atkreipiant dėmesį į svarbiausius šių transporto priemonių saugaus dalyvavimo eisme aspektus. Dalyviai savo žinias apie saugų eismą galės pademonstruoti spręsdami kryžiažodžius, dalyvaudami viktorinose, o geriausiai mokantiems Kelių eismo taisykles bus skirti specialūs prizai, kurie ne tik primins apie dalyvavimą renginyje, bet ir pravers saugiam dalyvavimui eisme.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA