Pritarta: keičiasi motociklininkų atsakomybė už greičio viršijimą | Kas vyksta Kaune

Pritarta: keičiasi motociklininkų atsakomybė už greičio viršijimą

Asociatyvi / R. Perovos nuotr.

Antradienį vykusiame Seimo posėdyje priimti Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai, kurie suvienodina atsakomybę už greičio viršijimą tiek motociklininkams, tiek lengvųjų automobilių vairuotojams.

Šiuo metu galiojančiame kodekse įtvirtinta, kad motociklų vairuotojams privalomai skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo trijų iki šešių mėnesių, jei greitis viršytas daugiau kaip 30 km/h, tačiau ne daugiau kaip 40 km/h; nuo šešių mėnesių iki metų – jei greitis viršytas daugiau kaip 40 km/h, bet ne daugiau kaip 50 km/h; nuo vienų metų iki vienų metų ir šešių mėnesių – kai greitis viršytas daugiau kaip 50 km/h.

Vienas pataisų iniciatorių Seimo narys Mindaugas Skritulskas teigia, kad dabartinės nuostatos diskriminuoja motociklų vairuotojus ir juos prilygina pradedantiesiems automobilio vairuotojams.

„Nors motociklo vairuotojams važiuoti leidžiama tokiu pat maksimaliu greičiu kaip ir lengvojo automobilio, tačiau viršijus greitį daugiau kaip 30 km/h jiems atimama teisė vairuoti mažiausiai 4 mėnesiams, kai tuo tarpu lengvojo automobilio vairuotojams viršijus leistiną maksimalų greitį daugiau kaip 50 km/h, t.y. sukeliant žymiai didesnį pavojų, atimama teisė vairuoti tik 1 mėnesį.

Nėra logikos kai motociklų vairuotojams taikoma tokia pati atsakomybė už maksimalaus greičio viršijamą kaip ir pradedantiesiems vairuotojams ar, pvz., tiems kurie veža daugiau kaip 9 keleivius, t.y. tiems kuriems taikomi kiti leistino maksimalaus greičio ribojimai“, – aiškinamajame rašte situaciją aiškino M. Skritulskas.

Pataisų iniciatorius pažymi, jog motociklininkai taip pat už tokį nusižengimą praranda teisę vairuoti visas transporto priemones, kas tam tikrai daliai vairuotojų gali sukelti problemų dirbti ir gauti pajamas.

Seimui pritarus, atsisakyta šių nuostatų taikymo motociklininkams. Jiems bus taikoma analogiška atsakomybė kaip ir lengvąsias transporto priemones vairuojantiems asmenims greičio viršijimo atvejais.

Šiandien vykusiame Seimo posėdyje už kodekso pataisas balsavo 117 Seimo narių, prieš balsavusių nebuvo, trys parlamentarai susilaikė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA