Laisvės alėjoje – sukrečiantys ir įkvepiantys vaizdai iš Charkivo | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje – sukrečiantys ir įkvepiantys vaizdai iš Charkivo

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Laisvės alėjoje pirmadienį išrikiuoti stovai su Kauno miesto-partnerio atvaizdais. Nuotraukose – karo nusiaubti Charkivo pastatai ir kenčiantys žmonės. Savivaldybė šitaip ragina padėti ukrainiečiams.

„Nuo šiandien Laisvės alėjoje eksponuojama paroda su vaizdais iš Kauno miesto-partnerio Ukrainoje – Charkivo. Priešakinėse Rusijos atakų linijose atsidūręs miestas kenčia nuolatinius bombardavimus, apgultį ir agresoriaus žiaurumus“, – pirmadienio popietę paskelbta Kauno savivaldybės „Facebook“ puslapyje.

Savivaldybės duomenimis, mieste sugriauta ir apgadinta per 1,5 tūkst. objektų: 239 administraciniai statiniai, 70 mokyklų, 54 vaikų darželiai, 15 ligoninių.

„Tačiau labiausiai nukentėjo žmonės. Šimtams sužeistųjų ligoninėse ir slėptuvėse besiglaudžiantiems civiliams reikia skubios paramos – maisto, higienos ir kitų išgyvenimui būtinų priemonių. Todėl mūsų visų pagalba gyvybiškai svarbi“, – teigiama įraše.

Kaunas remti agresoriaus draskomą valstybę ragina ne ašaromis, o realiais darbais – šitoks pavadinimas suteiktas ir Laisvės alėjoje surengtai parodai.

Daugiau informacijos apie paramos galimybes rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA