Netektis Kauno rajone: mirė Naugardiškių seniūnaitis O. Jurkša | Kas vyksta Kaune

Netektis Kauno rajone: mirė Naugardiškių seniūnaitis O. Jurkša

Ovidijus Jurkša / R. Tenio ir KRS nuotr.

Kauno rajono bendruomenė neteko ypatingo žmogaus. Istorikas, Kauno tvirtovės parko turizmo ir edukacijų vadovas, gidas, III forto įgulos vadas, Naugardiškių seniūnaitis, asociacijos „Kauno tvirtovė” štabo viršininkas, „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022” agentas. Tai pareigos, kurias ėjo Ovidijus Jurkša. Tačiau tai neapibūdina asmenybės.

Pats Ovidijus prisistatydavo kukliai: „Esu istorikas praktikas. Sutuoktinis ir tėvas.“ Iš tiesų, tai buvo paprastas, bet nepaprastai pasišventęs savo darbui ir bendruomenei žmogus. Vienas pirmųjų ėmęsis titaniško uždavinio – gaivinti ir visuomenės reikmėms pritaikyti Kauno tvirtovės fortus, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kažkam atrodė keistuolis, Naugardiškių kaimo Don Kichotas. Tačiau Ovidijus įrodė, kad daug ką galima nuveikti, jei atkakliai sieki tikslo ir rodai asmeninį pavyzdį. Kartu dirbdama, spręsdama problemas, minėdama šventes Naugardiškių bendruomenė stiprėjo, o apleistas III fortas tapo patrauklia turizmo ir kultūros erdve, apie kurią kuriami filmai, rengiamos televizijos laidos.

III fortas / V. Raupelio nuotr.

Šiandien III fortas – išskirtinis pakaunės turizmo objektas. Žinomas ne tik Lietuvoje. Naujam gyvenimui prikeltą tvirtovę filmavo ir rodė viena garsiausių televizijos kompanijų pasaulyje „Discovery“.

III fortas / V. Raupelio nuotr.

Ovidijus turėjo daug planų: kurti naujas rekreacines zonas, įrengti sveikatingumo taką. Netrukus III forte vyks „Steampunk“ festivalis, įtrauktas į KEKS 2022 renginių programą. Deja, jau be Ovidijaus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA