Pasaulio lietuvių dainų šventės metų nominacija „Aukso paukštė“ bus įteikta Kauno rajono ansambliui „Rasa“ | Kas vyksta Kaune

Pasaulio lietuvių dainų šventės metų nominacija „Aukso paukštė“ bus įteikta Kauno rajono ansambliui „Rasa“

Liaudiškų šokių ansamblis „Rasa“ / Ansamblio "Rasa" nuotr.

Pasak Kauno rajono savivaldybės, nuo 1999 metų Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigta metų nominacija „Aukso paukštė“ geriausiems mėgėjų meno kolektyvams ir jų vadovams šįmet atskris į Ežerėlį ir bus įteikta Liaudiškų šokių ansambliui „Rasa“.

Tai jau devintoji paukštė, kuri nutūps Kauno rajone.

Daugiau kaip penkis dešimtmečius gyvuojantis liaudiškų šokių ansamblis „Rasa“ – šokėjų, dainininkų ir muzikantų, mėgstančių lietuvišką tautinį meną, kolektyvas. Ansamblio šokiai ir dainos yra tarsi jungtis tarp praeities ir dabarties. Liaudiškų šokių ansamblio šokiuose netrūksta etnografijos, klasikos elementų, lietuvių liaudies tradicijų ir mūsų gyvenimo būdo motyvų.

Jau beveik 2 metus kolektyvas įsikūręs Kauno rajono Ežerėlio kultūros centre, kur puoselėja ir skleidžia meilę lietuvių liaudies menui tarp Kauno rajono bendruomenės narių.

Kolektyvą įkūrė buvusieji Kauno technologijos universiteto tautinių šokių ansamblio „Nemunas“ nariai Romas ir Simona Galiniai. Jie suvienijo tautinį meną mylinčius žmones ir sukūrė liaudiškų šokių ansamblį „Rasa“, kuris nuo pat įkūrimo tapo vienu iš žymiausių saviraiškos kolektyvų Lietuvoje. Ansamblio įkūrėjai iki šių dienų aktyviai dalyvauja liaudiškų šokių ansamblio veikloje.

Ansamblis „Rasa“ turi per 50 aktyvių narių. Tai puikiai sugyvenantys skirtingo amžiaus ansamblio dalyviai ir jų šeimos. Kolektyve šokio žingsneliu sukasi dvi šokėjų grupės – jaunatvišku veržlumu pasižyminti jaunimo šokėjų grupė ir savo elegancija ir išmintimi žavinti vyresniųjų šokėjų grupė.

Taip pat ansamblis turi kūrybingą bei muzikalų liaudies instrumentų orkestrą.

Ansambliui vadovauja savo srities profesionalai – ansamblio meno vadovas ir liaudies instrumentų orkestro vadovas Gintaras Vilčiauskas ir ansamblio choreografas Darius Žilinskas.

Ansamblis koncertavo ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, rajonų centruose, miesteliuose, bet ir daugelyje kaimo vietovių. Liaudiškų šokių ansamblis „Rasa“ nuo 1970 metų dalyvavo visose Lietuvos dainų šventėse, o nuo 2006 metų – visose Lietuvos ir Baltijos šalių studentų šventėse ir festivaliuose.

„Rasa“ yra devynių respublikinių apžiūrų, trijų respublikinių dainų švenčių, penkių tarptautinių festivalių laureatas. Kolektyvo kūrybinė veikla yra įvertinta įvairių institucijų, organizacijų, įmonių ir bendruomenių padėkomis bei garbės vardais. Daugybę kartų su dideliu pasisekimu jie koncertavo įvairiose užsienio šalyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA