Kauno rajone – nemokama pagalba rizikingai alkoholį vartojantiems asmenims ir jų artimiesiems | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone – nemokama pagalba rizikingai alkoholį vartojantiems asmenims ir jų artimiesiems

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Specialistai teigia, jog priklausomybė – tai visos šeimos liga. Net jei nuo svaigalų tampa priklausomas tik vienas šeimos narys, tai neišvengiamai veikia ir visą jo aplinką. Dėl šios priežasties Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras organizuoja nemokamą pagalbą rizikingai bei žalingai alkoholį vartojantiems rajono gyventojams bei jų šeimos nariams.

Anoniminė specialistų pagalba

Nepasitikėjimas savimi, apatija, menka savivertė ir vienišumo jausmas – jausmai, kurie, anot specialistų, neapleidžia nuo alkoholio priklausomų žmonių. Dėl šios priežasties, susiduriantiems su žalingo ar rizikingo alkoholio vartojimo problema, Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras siūlo nemokamą, savo naudą jau įrodžiusį problemos sprendimo būdą – kviečia į reguliarius, anoniminius, individualius susitikimus su profesionaliais priklausomybės konsultantais.

„Į priklausomybės konsultantą gali kreiptis ne tik priklausomas žmogus, bet ir jo artimieji, draugai, matantys, jog dėl žalingo pomėgio jų artimiesiems reikalinga pagalba. Priklausomybės konsultantas, atsižvelgdamas į besikreipiančio žmogaus situaciją, pasiūlys konkrečiai jam aktualias paslaugas – nuo patarimų ir informacijos suteikimo iki trumpųjų intervencijų bei stebėsenos“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Pagrindiniai priklausomybės konsultantų uždaviniai, pasak visuomenės sveikatos biuro atstovo, yra įvardinti ir parodyti dėl priklausomybės ar žalingo vartojimo kylančias problemas šeimoje bei suplanuoti pagalbą visiems jos nariams. Taip pat – motyvuoti rizikingai vartojančius alkoholį keisti žalingus gėrimo įpročius ir kreiptis dėl efektyvaus psichoterapinio gydymo. Galiausiai, priklausomybės konsultantai teikia paramą ir sveikstantiems žmonėms, baigusiems gydymo nuo priklausomybių programą.

Nemokamos priklausomybės konsultantų paslaugos / Organizatorių nuotr.

Mokslu grįsti ir naudą jau įrodę metodai

„Džiaugiamės, jog bendradarbiaujant su Kauno rajono seniūnijose dirbančiais socialiniais darbuotojais, Kauno rajono socialinių paslaugų centro atvejo vadybininkais, Kauno apygardos probacijos tarnyba bei Kauno rajono savivaldybės administracijos vaiko gerovės komisija sparčiai didėja priklausomybės konsultantų teikiamų paslaugų svarba ir žinomumas, mažinama stigma dėl pagalbos kreipimosi ir kartu plečiamas pagalbos nuo priklausomybės kenčiantiems galimybių ratas“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius L. Dilys.

Priklausomybės konsultavimo paslaugos visuomenės sveikatos biure teikiamos tik vadovaujantis mokslu grįstais metodais. Visuomenės sveikatos biuro direktoriaus teigimu, organizuojant pagalbą griežtai laikomasi konfidencialumo principų, o bendravimas su pagalbos ieškančiu asmeniu visada yra grindžiamas pagarba, tarpusavio supratimu ir susitarimu.

Atvykimui į konsultaciją nereikalingas šeimos ar kito gydytojo siuntimas. Asmenys, norintys dalyvauti konsultacijoje, turi užsiregistruoti nurodytu telefono numeriu ir susitarti dėl tikslaus konsultacijos laiko. Kontaktinis telefono numeris – +37060388106.

Priklausomybės konsultantų paslaugos teikiamos septyniose Kauno rajono savivaldybės gyvenvietėse: Šlienavoje, Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapijos namuose (pirmadieniais 17:00-19:25 val.), Domeikavos seniūnijoje (antradieniais 17:00-18:35 val.), Vandžiogalos seniūnijoje (antradieniais 9:00-10:35 val.), Vilkijos seniūnijoje (trečiadieniais 9:00-11:25 val.), Karmėlavos seniūnijoje (ketvirtadieniais 17:00-19:25 val.), Babtų seniūnijoje (ketvirtadieniais 9:30-11:55 val.) ir Garliavos Švč. Trejybės parapijoje (penktadieniais 15:30-18:45 val.).

Daugiau informacijos ir naujienų – socialiniame tinkle „Facebook“, Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro profilyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA