Karmėlavoje J. Mačiulį primins širdies formos akmuo | Kas vyksta Kaune

Karmėlavoje J. Mačiulį primins širdies formos akmuo

Jono Mačiulio atminimas / E. Mališausko nuotr.

Kovo 11-ąją Karmėlavos parke atidengtas Jono Mačiulio atminimui skirtas širdies formos paminklinis akmuo.

„Tai buvo žmogus, kuris pasiaukojamai tarnavo Lietuvai, Kauno rajonui ir jo žmonėms. Tikėjo laisvės idealais ir juos nuoširdžiai gynė. Toks J. Mačiulis liks žmonių širdyse. Tokį jį primins Karmėlavos parke Kovo 11-ąją atidengtas širdies formos paminklinis akmuo. Šis parkas buvo viena iš daugelio Jono idėjų”, – pažymima Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Daug gražių žodžių pernai netikėtai mirusiam Kauno rajono Tarybos nariui išsakė vicemeras Antanas Nesteckis, Karmėlavos seniūnė Violeta Armolaitienė, klebonas Virginijus Veprauskas, bendruomenės nariai.

Ašaras sunkiai tramdė ne tik velionio našlė Marytė, sūnus Jonas, dukra Jūratė, keturi anūkai, bet ir daugelis susirinkusių į bendruomenės šviesuolio pagerbimo iškilmes.

Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Kauno rajono meras Valerijus Makūnas J. Mačiulį po mirties apdovanojo pirmo lygio Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklu.

J. Mačiulis buvo aukštos vidinės kultūros žmogus. Tapęs Tarybos nariu jis buvo tikras savo bendruomenės atstovas, nepraleidęs nė vieno posėdžio, neatstūmęs nė vieno žmogaus. Sodinti medelius, vežti labdarą nepasiturinčioms šeimoms, organizuoti bendruomenės renginius, kelti su vaikais inkilus jam buvo didžiausias malonumas.

Karmėlavos bendruomenėje, seniūnaičių sueigose, savivaldybės Taryboje, Lietuvos miškininkų sąjungoje – visur Jonas buvo moralinis autoritetas. Tai, kad Jonas Mačiulis – išskirtinė asmenybė, patvirtina ir LR Seimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“, skiriamas žmonėms už filantropinę veiklą, pilietiškumą ir savanorystę.

J. Mačiulis ne kartą pabrėždavo, kad jam didžiausia laimė – būti kartu su žmonėmis ir matyti, kaip keičiasi jų gyvenimas.

Humanistinę veiklą tęsia Mačiulių šeimą, neseniai priglaudusi karo pabėgėlių iš Ukrainos šeimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA