Kaunas už laisvę: Kovo 11-ąją prie trispalvės prisijungė mėlyna ir geltona | Kas vyksta Kaune

Kaunas už laisvę: Kovo 11-ąją prie trispalvės prisijungė mėlyna ir geltona

Kovo 11-osios minėjimas karo sodelyje / R. Tenio nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena šiemet įgavo kitokią prasmę, palaikymas karą išgyvenančiai Ukrainai atsispindėjo ir Kovo 11-osios renginių programoje.

Kovo 11-ąją didžioji minia kauniečių tradiciškai susirinko Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Priešpiet varpų muzikos koncertu kauniečius pasveikino karilionininkė Austėja Staniunaitytė-Proietta.

Vidurdienį muziejaus sodelyje iškilmingai pakelta Vyčio Kryžiaus ordino vėliava, vyko Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės jaunųjų šaulių pasižadėjimo ir šaulių priesaikos ceremonija bei gėlių padėjimas.

Vėliau kauniečiams ir miesto svečiams savo kūrinius dovanojo Bjelle, Rosita Čivilytė ir grupėmis „El Fuego“ bei „Thundertale“.

Penktadienį, kaip įprastai, kauniečiai kviečiami nemokamai aplankyti Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų, Pilies, Tautinės muzikos ir J. Gruodžio skyrių ekspozicijas.

Savo turtingą istorinę ekspoziciją taip pat pristatys ir Vytauto Didžiojo karo muziejus. Istorinėje Prezidentūroje (Vilniaus g. 33, II a.) laukia pažintis su Vasario 16-osios Aktu ir signatarais.

Daugiau apie renginius čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA