„Maxima“ parduotuvėse pirkėjai neberas populiaraus mineralinio vandens | Kas vyksta Kaune

„Maxima“ parduotuvėse pirkėjai neberas populiaraus mineralinio vandens prekybą „Borjomi“ stabdo ir „Rimi“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį „Maxima“ paskelbė, jog stabdo mineralinio vandens „Borjomi“ užsakymus ir išima jį iš prekybos. Tokiu būdu norima visiškai nutraukti ryšius su karą Ukrainai paskelbusia Rusija. 

Kaip praneša „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, su visais tiekėjais, kurie yra sankcijų sąraše, nutraukia bendradarbiavimo ryšius.

„Stabdome mineralinio vandens „Borjomi” užsakymus ir per ateinančias kelias dienas jį išimsime iš prekybos. Sprendimas priimtas remiantis vakar paskelbtomis Europos Sąjungos sankcijomis naujiems asmenims ir subjektams.

Toliau sekame sąrašą fizinių ir juridinių asmenų, įtrauktų į ES sankcijų paketą, ir nebendradarbiaujame su sankcijų sąraše esančiais tiekėjais. Mūsų parduotuvėse taip pat jau nebegalima įsigyti baltarusiškos ir rusiškos kilmės prekių“, – teigė E. Dapkienė.

Kas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog „Maxima“ vasaraio 24 dieną priėmė sprendimą iš prekybos išimti prekes, pagamintas Rusijoje ir Baltarusijoje, ir stabdyti tolimesnius užsakymus iš šių šalių tiekėjų. Kaip teigia „Maxima“, rusiškos kilmės prekių pardavimai sudarė 0,8 proc., o baltarusiškų – vos 0,5 proc. nuo visų parduotuvės tinklo pardavimų.

Mineralinis vanduo „Borjomi“ priklauso rusų oligarchams priklausančiai „Alfa group“.

Papildyta 16.17 val.

„Rimi” prekybos tinklas taip pat stabdo mineralinio vandens „Borjomi” užsakymus ir išims juos iš prekybos. Taip pat stabo prekybą „Respublikos” ir „Vakaro žinių” leidiniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA